Генштаб: ситуація на фронті залишається складною та напруженою

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Станом на 16:00 в п’ятницю, 27 вересня, від початку доби на фронті відбулося понад 70 бойових зіткнень. Ситуація залишається складною та напруженою. Сьогодні найгарячіше на Курахівському та Покровському напрямках.

Не припиняються систематичні підступні атаки артилерії та авіації ворога по прикордонню Сумської та Чернігівської областей. 

Противник також завдає ударів і по своїй території. Так, за наявною інформацією, сьогодні ворог здійснив шість авіаційних ударів по Курській області, залучивши сім авіабомб.

Сьогодні на Харківському напрямку російські окупанти двічі намагалися здійснити штурм оборонних рубежів українського війська у районі Вовчанська, наші війська відбили атаки росіян.

На Куп’янському напрямку противник шість разів активно йшов на позиції наших підрозділів у районі Синьківки, Новоселівки, Глушківки, Кругляківки та Лозової. Українські воїни стійко тримають оборону, чотири боєзіткнення ще тривають. Ситуація контрольована.

Сьогодні на Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила шість атак на позиції українців поблизу Греківки, Макіївки, Невського та Новосадового. Чотири боєзіткнення завершилися, ще два тривають.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили три штурмові дії за підтримки армійської авіації в напрямку позицій нашого війська поблизу Григорівки та Ступочки. Всі атаки окупантів відбито.

На Торецькому напрямку росіяни намагалися витіснити наші підрозділи із займаних позицій неподалік Торецька, Щербанівки та Нью-Йорка, де Сили оборони відбили дві атаки, три боєзіткнення тривають досі. Окупанти активно застосовують авіацію на цьому напрямку, зокрема бомбардування зазнають райони Дружби, Берестка та Костянтинівки.

З початку доби на Покровському напрямку противник вже здійснив 19 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоторецького, Миколаївки, Гродівки, Лисівки, Крутого Яру, Дачінського, Маринівки, Селидового та Новоторецького. Сили оборони стримують натиск і на даний час відбили 15 атак противника, чотири атаки тривають. Втрати ворога уточнюються.

Продовжуються бої поблизу Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки на Курахівському напрямку. За уточненою інформацією, за сьогоднішній день відбито 13 атак окупаційної армії, чотири атаки тривають.

На Времівському напрямку наші війська відбили п’ять атак у бік Вугледара, Богоявленки, Водяного та Катеринівки, ще три атаки тривають. Спроби просунутися успіхів противнику не принесли.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках окупанти здійснили по одній невдалій спробі атакувати наші підрозділи поблизу Новодарівки та Малих Щербаків.

На Придніпровському напрямку противник двічі безуспішно намагався вибити українських воїнів із займаних позицій.

Наступного року НАТО створить нове сухопутне командування поблизу кордону з Росією у Фінляндії, якому буде доручено керувати операціями сухопутних сил альянсу в Північній Європі в разі війни.

Голова Рахункової палати України Ольга Піщанська наголосила, що бюджет на наступний рік спрямовано на фінансування безпеки й оборони України і є “бюджетом війни”.

Завершилась зустріч Президента України Володимира Зеленського та кандидата у президенти США Дональда Трампа у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку.

Російський безпілотник, можливо, порушив національний повітряний простір Румунії на “дуже короткий період, менш ніж три хвилини” вночі під час атаки на Україну, повідомило міністерство оборони Румунії в п’ятницю, 27 вересня.

Президент України Володимир Зеленський та кандидат у президенти США Дональд Трамп зустрілися у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку у Trump Tower.