Швейцарія змінила кордони з двома сусідніми країнами. Одна з причин – глобальне потепління

Джерело: Swissinfo

Швейцарія внесла корективи у свої кордони з Італією та Францією. Зміни з Італією зумовлені таненням льодовиків, тоді як коригування з Францією пов’язані з будівництвом нової трамвайної лінії та змінами річкових меж поблизу Женеви.

У випадку з Італією, великі ділянки кордону між країнами визначаються льодовиками й сніговими полями. Коли льодовики тануть, вони змінюються і видозмінюють державний кордон.

У травні 2023 року італійсько-швейцарська комісія погодила проєкт, що враховує інтереси обох країн. Зміни торкнулися районів Плато-Роза, Кабане-Каррель і Дос-де-Роллін.

Щодо кордону з Францією, у кантоні Женева через прокладання нової транскордонної трамвайної лінії відбулися невеликі зміни на кордоні між комунами Перлі-Серту та Бардоннекс. Франція та Швейцарія обміняються рівнозначними ділянками території.

Інші зміни кордону пов’язані з роботами на річці Германс та набережної річки Форон. Женева має 103-кілометровий кордон із Францією, з яких 50 кілометрів проходять через водні шляхи.

На Рівненщині автоцистерна врізалася у блокпост, внаслідок чого загинув 40-річний поліцейський, а 28-річний кінолог і 27-річний військовослужбовець отримали тяжкі травми.

Німецькі митники ліквідували нелегальний онлайн-сервіс, що транслював заборонені російські телеканали, зокрема RT (Russia Today – ред.) та “Россия 1”.

За даними ЗМІ, після вбивства лідера ліванської Хезболли Хасана Насралли, верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї переїхав до безпечного місця в Ірані.

Тайський фермер Наттапак Кхумкад повідомив, що вбив понад 100 рептилій, які під загрозою зникнення, щоб запобігти їх втечі.

У Сумах продовжує зростати кількість жертв подвійного удару РФ по місцевій лікарні.