Повернувся з-за кордону, щоб піти до війська: на фронті загинув артист Артем Ковбасинський

Джерело: Клайпедський державний музичний театр/Facebook

Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви на початку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.

“Я повинен повернутися у свою країну і захищати її від окупантів. Це мій обов’язок і перед батьківщиною, і перед близькими, які там залишилися. Але це рішення було важким, не приховуватиму”, – казав він.

Джерело: zmones.15min.lt

У 2019 році батьки віддали Артема до професійної танцювальної школи. Пізніше він здобув диплом хореографа в Академії танцю Сержа Лифаря в Києві та почав працювати в балетній трупі. Згодом Артем переїхав до Литви.

Джерело: Клайпедський державний музичний театр

Дізнавшись про початок вторгнення, він вирішив захищати свою країну, почав вчитися стрільби, оскільки не проходив військовий вишкіл до цього. У Литві він знайшов людей, які допомогли йому купити форму, спорядження і аптечки, які Артем привіз до рідних Броварів.

Після навчання він відправився на фронт, де трагічно загинув.

  • На фронті загинув український поет, військовослужбовець Тарас Ілля на псевдо “Генерал” – син поетів Валентини Отрощенко та Валерія Іллі. До Сил оборони доєднався кілька місяців тому.
  • На фронті загинув син Головного рабина України Матітьягу (Антон). Чоловік зник безвісти під час бою 24 липня. Завтра, 12 вересня, в Центральній синагозі Києва відбудеться прощання з військовим.
  • На війні загинув Сергій Павліченко, відомий майстер народних музичних інструментів та лірник, який брав участь у створенні фільму “Довбуш”. Він загинув на Покровському напрямку, захищаючи Україну від російської агресії.
  • Боронячи Україну від російського вторгнення, на фронті загинув багаторазовий переможець та призер чемпіонатів України з фехтування Ігор Храмцов

Згідно з новими польськими освітніми правилами, від 1 вересня українські учні, які знайшли прихисток у Польщі, зобовʼязані вчитись у польській школі.

Окупанти в суботу, 28 вересня, завдали авіаудару по Слатиному Харківської області. Загинули троє людей, ще щонайменше троє поранених.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.

28 вересня ворожі війська обстріляли магазин у Покровському районі Донецької області, внаслідок чого загинули двоє людей, а один був поранений.