Росіяни просунулися на Покровському напрямку – ISW

Джерело: ISW

Росіяни досягли значних тактичних успіхів на Покровському напрямку, зокрема ворог просунувся по кількох вулицях у місті Селидове.

За даними аналітиків, російські війська переважно ведуть наступ через Новогродівку, і їхнє швидке просування ймовірно пов’язане з відступом українських сил на кращі позиції.

Геолокаційні кадри показують, що російські підрозділи нещодавно просунулися в південну частину Селидово по вулиці Шевченка і на південь від населеного пункту. Хоча росіяни досягли успіхів, їм може бути важко підтримувати темп наступу, особливо в урбанізованих районах, таких як Покровськ​.

За оцінками ISW, ситуація на фронті в районі Покровська та Селидового залишається критичною, із значними бойовими зіткненнями, що тривають між українськими Силами оборони та російськими військами. За останні дні на цьому напрямку було зафіксовано велику кількість атак: станом на 28 вересня українські війська відбили 34 штурмові дії, а загалом відбулося 39 боїв у різних населених пунктах, включаючи Миколаївку, Лисівку та Новогродівку​.

На Покровському напрямку російські війська намагаються витіснити українські підрозділи з займаних позицій, використовуючи значну кількість бронетехніки та піхоти. Сили оборони України активно стримують ці атаки, відбиваючи близько 24 штурмів на добу, і завдаючи ворогу суттєвих втрат​. Загалом втрати російських військ в цьому районі складають понад 278 осіб за одну добу.

Дедалі частіше мережею ширяться новини про побиття військових або ветеранів війни. З останнього — на…

У Північній Кореї розкритикували новий пакет американської військової допомоги Україні, попередивши про небезпеку ядерної війни.

Зранку 29 вересня російські військові масовано атакували Суми, скинувши на місто 13 авіабомб. Внаслідок руйнувань у трьох районах міста кількість жертв зросла до 11 людей. З-під завалів вдалося врятувати жінку, яку вже передали до медиків. 

В Україні триває 949-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 651 тисячу осіб.

Російські війська продовжують наступальні дії на Харківщина, наближаючись до річки Оскіл, відстань до якої складає всього три кілометри.