Майже 70 осіб загинуло внаслідок повеней в столиці Непалу

Джерело: Sky News

Щонайменше 66 людей загинули в результаті руйнівних повеней у непальській столиці Катманду.

За словами посадовців, кількість загиблих може зрости, оскільки ще 69 осіб вважаються зниклими безвісти. За даними поліції, у столиці щонайменше 17 людей постраждали внаслідок стихії, а 1 053 осіб вдалося врятувати.

Рятувальники використовували гелікоптери та гумові човни, щоб допомогти людям, які були змушені рятуватись від повені на дахах будинків. Сили безпеки були приведені в стан підвищеної готовності. Влада заборонила рух автобусів вночі по автомагістралях, а водіїв закликали не користуватися автомобілями.

Міністр внутрішніх справ Непалу Рамеш Лекхак повідомив, що надходили дані про шкоду від стихії в інших частинах країни, влада ще збирає додаткову інформацію.

З вечора п’ятниці, 27 вересня, в Катманду йшов дощ, який, як очікується, продовжуватиметься на вихідних. У деяких частинах Катманду за минулу добу випало до 322,2 мм дощу.

Зазначається, що сезон мусонів у Непалі, який приносить сильні опади, починається в червні і зазвичай закінчується до середини вересня.

Командир 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, полковник Іван Віннік, висловив подяку своїм підлеглим після звільнення з посади.

Віцепрезидентка і кандидатка у президенти від демократів Камала Гарріс випереджає конкурента-республіканця Дональда Трампа у шести ключових “хитких” штатах серед зареєстрованих виборців.

Армія оборони Ізраїлю повідомила про загибель високопоставленого представника “Хезболли” Набіля Каука під час авіаудару в суботу ввечері в передмісті Бейрута.

Повномасштабна російсько-українська війна, що триває вже третій рік, а загалом має понад десятирічний досвід, створює…

У харківському метрополітені вперше в історії на посаді машиніста поїзда почала працювати жінка. Нею стала 25-річна Анастасія Мазуркова.