«Коли очі світу заплющені, людяність програє»: Зеленський на роковини трагедії Бабиного Яру

Джерело: Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру, зазначивши, що найжахливіші злочини відбуваються, коли світ мовчить.

“Бабин Яр – страшний символ того, що найжахливіші злочини відбуваються тоді, коли світ обирає не помічати, мовчати, бути байдужим, бути недостатньо рішучим, аби дати злу гідну відсіч. Коли очі світу заплющені, людяність програє”,- зазначив він.

Глава держави додав, що трагедія Бабиного Яру є “наочним доказом звірства, на яке спроможні режими на чолі з вождями, що тримаються на залякуванні та насильстві”.

“У будь-які часи вони нічим не відрізняються. Але має відрізнятися реакція світу. Це те, чого світ повинен був навчитись. Треба стояти на сторожі людяності, життя і справедливості. Треба захищатись від зла”, – наголосив президент.

29-30 вересня 1941 року у Києві нацисти розстріляли понад 30 тисяч євреїв. Загалом за час нацистської окупації близько 100 тисяч людей було вбито у Бабиному Яру.

Армія оборони Ізраїлю повідомила про загибель високопоставленого представника “Хезболли” Набіля Каука під час авіаудару в суботу ввечері в передмісті Бейрута.

Повномасштабна російсько-українська війна, що триває вже третій рік, а загалом має понад десятирічний досвід, створює…

У харківському метрополітені вперше в історії на посаді машиніста поїзда почала працювати жінка. Нею стала 25-річна Анастасія Мазуркова.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович ініціювала перевірку всіх закладів, де цілодобово перебувають діти. Причиною стало виявлення можливих випадків насильства у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині.

Американський актор Джонні Депп під час перебування на Міжнародному кінофестивалі у Сан-Себастьяні, Іспанія, відвідав лікарню університету Доностії.