Страта за сонцезахисні окуляри, джинси й весільні сукні: КНДР розширила список злочинів

Джерело: Yahoo

У Північній Кореї розширили список злочинів, за які передбачена смертна кара. Зокрема найвища міра покарання передбачена за південнокорейський сленг, пропаганду та незаконну зброю.

Режим лідера Північної Кореї Кім Чен Ина розширив список злочинів, котрі вимагають смертної кари, з 11 до 16 шляхом перегляду кримінального законодавства. Так, нині до них включили заходи державної пропаганди та агітації, незаконне виготовлення та використання зброї.

Відповідно до звіту Корейського інституту національного об’єднання (KINU), юридичні зміни були кодифіковані за допомогою кількох поправок у період з травня 2022 року по грудень 2023 року.

Виконання смертної кари в КНДР давно хвилює правозахисні групи, однак, через герметичність країни розгледіти статистику його використання практично неможливо.

У 2020 році був ухвалений закон, згідно з яким споживання та розповсюдження південнокорейських медіа карається смертю за “реакційні та контрреволюційні” асоціації. Інша поведінка, яка вимагає покарання, як повідомляється, включає носіння сторонньої моди, наприклад білих весільних суконь, синіх джинсів або сонцезахисних окулярів. Окрім того, сленгові терміни Південної Кореї також заборонені у письмовому спілкуванні.

Зауважується, що посилення кримінального кодексу має на меті посилити контроль режиму Кім Чен Ина над населенням шляхом подальшої монополізації ринку та армії.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 29 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 136 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, також ворог активний на Курахівському напрямку.

У Північній Кореї розширили список злочинів, за які передбачена смертна кара. Зокрема найвища міра покарання передбачена за південнокорейський сленг, пропаганду та незаконну зброю.

Ізраїль готується здійснити “обмежене наземне вторгнення” до Лівану, підтвердив американський високопосадовець.

Станом на 29 вересня оперативна ситуація на Харківському напрямку залишається складною. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ.

28 вересня Міністерство оборони Литви оголосило про передачу нової партії військової допомоги Україні.