Картину Ван Гога продали на аукціоні у Гонконгу за понад $32 мільйони

Джерело: Le Monde

Аукціонний дім Christie’s у Гонконгу продав картину нідерландського художника Вінсента Ван Гога за 32,2 мільйона доларів США.

Повідомляється, що полотно під назвою Les Canots Amarres (“Пришвартовані човни”) було центральним лотом під час вечірніх торгів 26 вересня, присвячених відкриттю нової штаб-квартири аукціонного дому Christie’s у Гонконгу.

Картина демонструє перехід Ван Гога від похмурого реалізму до яскравого імпресіонізму. Митець написав його у французькому містечку Асньєр на околиці Парижа влітку 1887 року. Там Ван Гог створив майже 40 своїх картин.

Картина Les Canots Amarres належала італійській королівській родині Бурбонів Обох Сицилій.

Норвегія розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з Росією для підвищення рівня безпеки в країні. Уряд країни вивчає цей варіант як захід протидії можливому потоку біженців з Росії, що може виникнути в майбутньому.

Данія виділить Україні приблизно 4,2 мільярда данських крон (близько 629 мільйонів доларів США) на закупівлю зброї, виготовленої українською оборонною промисловістю.

Вночі на 29 вересня Сили оборони завдали ураження по арсеналу зберігання та модернізації ракетно-артилерійського озброєння російських окупантів, що біля селища Котлубань Волгоградської області, підтвердили у Генштабі.

У західнонімецькому місті Ессен поліція заарештувала 41-річного сирійця, якого підозрюють у вчиненні серії нападів та підпалі двох житлових будинків. Події сталися 28 вересня, а внаслідок цих інцидентів постраждало 31 особа.

У Волинській області, 28 вересня, сталася трагедія — дитина загинула після падіння у зерносховище в селі Майдан Ковельського району.