Паралімпієць Павло Баль виграв медаль для України на ЧС з велоспорту

Джерело: Суспільне Спорт

Український паравелосипедист Павло Баль виграв “бронзу” чемпіонату світу-2024 з шосейного велоспорту у Цюріху у групових перегонах класу H5.

За даними видання, Павло показав час 1.40,18.

Першим на фініш прийшов нідерландець Мітч Валізе (1.39,12), другим – француз Луї Верно (1.40,15).

Примітно, що на ЧС-2024 сформувався той самий п’єдестал, який був на Паралімпіаді у Парижі.

Для України це третя медаль на чемпіонаті. Перед цим “золото” у груповій та “бронзу” у гонці з роздільним стартом завоював Єгор Деменьтьєв у класі C5.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про осінній призов до армії, який триватиме з 1 жовтня по 31 грудня. На військову службу буде залучено 133 тисячі росіян.

Собака Тоні Дункана зі штату Мериленд (США), що загубився два роки тому, знайшовся за 1609 кілометрів від дому.

Через пилову бурю, що утворилася на території Росії, в деяких областях України виникла імла. За прогнозами, підвищений рівень запилення повітря збережеться до п’ятниці, коли очікується зміна напрямку вітру на південний та західний.

“Енергоатом” уклав угоду на проєктування та будівництво захисної споруди на Рівненській атомній електростанції вартістю 509 млн грн лише 25 вересня 2024 року.

Міністерство юстиції України заявило, що українці, які були змушені отримати російські паспорти на тимчасово окупованих територіях, не будуть притягнуті до відповідальності.