У Карпатах випав перший сніг (фото)

Джерело: Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост у Фейсбуці

У Карпатах сьогодні, 30 вересня, випав перший сніг. За даними з гірської станції Піп Іван, о 9:30 температура повітря на вершині становила -5°С, спостерігався сильний північний вітер зі швидкістю 20-22 м/с та туман.

Станом на ранок 30 вересня на горі Іван Піп туман. Температура повітря на вершині станом на 9:30 становила -5°С. Вітер північний зі швидкістю 20-22 м/с.

Фото:
Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост

За інформацією керівника Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології Володимира Фриговича, на метеостанції Пожижевська висота снігового покрову досягає 12 см, а температура коливається від -1 до +1°C. Це одна з найвищих метеорологічних станцій України, розташована на висоті 1550 м, пише “Укрінформ“.

Фото: Національний природний парк “Черемоський”

Зимові умови також зафіксовано на горі Томнатик, що в Чернівецькій області. Працівники Національного природного парку “Черемоський” опублікували відповідні фото засніженої вершини. Гора Томнатик, висота якої 1565,3 м, розташована в межах Вижницького району та є частиною Яловичорських гір.

Піп Іван Чорногірський (Чорна Гора) є однією з найвищих вершин Українських Карпат із висотою 2028,5 м.

Фото: Національний природний парк “Черемоський”

У містечку Сьєрра-Мадре (Південна Каліфорнія) місцеві жителі скаржаться, що останнім часом ведмеді навчилися відкривати двері як автомобілів, так і житлових будинків. Це явище стало справжньою проблемою для громади, яка вже звикла до постійних вторгнень диких тварин у їхні помешкання.

Після звільнення Вовчанського агрегатного заводу силами Головного управління розвідки МОУ — російські війська активно завдають по ньому ударів, використовуючи широкий спектр озброєння.

Завтра, 1 жовтня, в Україні очікується похолодання, проте опадів не передбачається.

У неділю, 29 вересня, пізно ввечері на сторінках УПЦ МП у соцмережах повідомили про нібито спробу захоплення Свято-Михайлівського собору в центрі Черкас. Натомість поліціянти не виявили правопорушень.

У Харкові обрали запобіжний захід для колишнього вчителя фізкультури, який роками ґвалтував та розбещував хлопчиків. Чоловік проведе під вартою щонайменше 60 днів без права внесення застави.