Переговори Сибіги та Сіярто тривали удвічі довше від запланованого

Джерело: МЗС

У Будапешті завершилися переговори міністра закордонних справ України Андрія Сибіги та глави МЗС Угорщини Петера Сіярто у форматі тет-а-тет.

Переговори Андрія Сибіги та Петера Сіярто у форматі тет-а-тет тривали близько години, удвічі довше запланованого. Після їх завершення розпочалися переговори в розширеному форматі за участю делегацій, – мовиться у повідомленні.

Зауважимо, глава МЗС Андрій Сибіга перебуває з робочим візитом в Угорщині 30 вересня.

Як повідомлялося, ключовими темами обговорення стануть розвиток добросусідських відносин, реалізація спільних проєктів, зокрема у сферах економіки, прикордонної інфраструктури, захисту прав національних меншин, просування до вступу України в ЄС та НАТО, Формула миру як шлях до справедливого завершення російської агресії.

За підсумками перемовин очільники зовнішньополітичних відомств зроблять заяви для преси.

Візит до Угорщини є продовженням першого регіонального турне новопризначеного міністра закордонних справ, метою якого є налагодження прагматичної та передбачуваної політики добросусідства та просування до стратегічної мети членства України в ЄС і НАТО.

Згідно з оцінками Міжнародного товариства прав людини (ISHR), станом на сьогодні в російських слідчих ізоляторах перебувають понад 14 000 цивільних громадян України.

Глава китайського МЗС Ван І під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявив, що Пекін дотримується “відкритої та чесної” позиції щодо війни між Росією та Україною. Він закликав Блінкена не “очорняти” Китай звинуваченнями у підтримці російського ВПК.

У 2025 році в Росії витрати на утримання російського президента Володимира Путіна та його апарату збільшаться більш ніж на чверть, про що свідчать дані проекту держбюджету РФ. Так, згідно з документом, витрати за статтею “президент Росії та його адміністрація” зростуть до 30,9 млрд рублів, що на 25,6% більше, ніж у 2024 році.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко під час виступу на Політичній асамблеї Європейської народної партії у Брюсселі, де відбулася презентація кандидатів на посади Єврокомісарів від ЄНП, закликав майбутніх єврокомісарів відкинути страх перед Путіним і забезпечити перемогу України у війні. Політик також наголосив, що членство нашої держави в ЄС і НАТО є однією з головних умов перемоги над країною-агресором.

Резидент (керівник) агентурної групи ФСБ, яка діяла на Запоріжжі, отримав довічний термін ув’язнення. Його спільнику суд призначив 15 років позбавлення волі.