Острови Труханів і Венеціанський отримали статус прибережної захисної смуги

Джерело: Офіс генпрокурора

Завдяки Спеціалізованій екологічній прокуратурі уся територія островів Труханів і Венеціанський відтепер перебуватиме під охороною.

Нині скасували неправомірно встановлені водоохоронні зони і стометрові прибережні захисні смуги на островах Труханів і Венеціанський у Києві. Відтепер уся територія островів є прибережною захисною смугою, яка має суворий режим обмеження господарської діяльності.

Зауважується, що Господарський суд міста Києва задовольнив позов екологічних прокурорів. Судове рішення залишено без змін Північним апеляційним господарським судом та Верховним Судом.

Суди погодилися з доводами прокурорів про те, що відповідно до норм земельного і водного законодавства має охоронятися уся територія островів Труханів та Венеціанський.

У повідомленні пояснили, що встановлення водоохоронної зони штучно спрощувало охоронний режим території водних об’єктів, зокрема передбачало можливість капітальної забудови. А стометрова прибережна захисна смуга створювала хибне уявлення про відсутність цього охоронного статусу на решті території.

У Центрі національного спротиву повідомили, що у школах тимчасово окупованої Луганщини місцеві колаборанти провели низку пропагандистських лекцій, реалізовуючи програму російського президента Володимира Путіна із розвитку російської “культури”.

Акторка Ребел Вілсон одружилася з дизайнеркою Рамоною Агрум на весільній церемонії в Сардинії, що відбулася 29 вересня. Пара обрала сукні без бретелей для свого святкового дня, який відзначили близькі друзі та родина.

У Будапешті завершилися переговори міністра закордонних справ України Андрія Сибіги та глави МЗС Угорщини Петера Сіярто у форматі тет-а-тет.

У віці 76 років помер актор Джон Ештон, найбільш відомий за роллю сержанта-детектива Джона Таггарта у серії фільмів “Поліцейський із Беверлі-Хіллз”. Його смерть, що настала 26 вересня, підтвердив менеджер Алан Сомерс.

Завдяки Спеціалізованій екологічній прокуратурі уся територія островів Труханів і Венеціанський відтепер перебуватиме під охороною.