Поліція Львівщини ігнорує заклик UAnimals врятувати собаку від жорстоких власників

Джерело: UAnimals

Зоозахисна організація UAnimals повідомила про нову справу жорстокого поводження з тваринами на Львівщині: нині поліція не вилучає собаку у власників, котрі вже забили одного пса лопатою на своїй території. Зоозахисники закликали допомогти врятувати тварину та змусити правоохоронні органи застосовувати закон.

Так, 26 вересня у соцмережах зʼявилося відео, на якому чоловік на приватній території забив лопатою чорного собаку насмерть.

Побиття побачили та зняли на відео перехожі. Люди викликали поліцію, проте пес уже був мертвим – його забрали на експертизу.

Тоді UAnimals подали до поліції заяву про кримінальне правопорушення. Згодом, правоохоронці повідомили про відкриття кримінального провадження.

На жаль, у господарів, де вбили чорного пса, живе ще один собака. Йому теж може загрожувати жорстоке поводження, а то й смерть. UAnimals також звернулися до поліції з вимогою вилучити собаку в кривдників відповідно до частини 5 статті 168 Кримінального процесуального кодексу України, – повідомили в організації.

30 вересня біля двору, де стався злочин, зібралися волонтери, котрі закликали поліцію вилучити іншу тварину в кривдників. Проте, як зауважили зоозахисники, правоохоронці бездіють. Щобільше – одна з поліціянток заявила, що забирати тварину “немає підстав”.

Відповідне відео з акції розповсюдила волонтерка Оксана Джус у Фейсбук 30 вересня.

Своєю чергою, в організації нагадали, що, відповідно до закону, поліція має вилучити тварину у власників, якщо перебування з ними загрожує життю чи здоровʼю тварини. Про це зокрема мовиться у частині 5 статті 168 ККУ.

Хіба однієї смерті пса замало? Скільки тварин ще має померти, аби ви почали захищати їх, як того вимагає закон? – запитують волонтери.

UAnimals закликали приєднатися до флешмобу та позначати Нацполіцію та поліцію Львівщини у своїх дописах, аби допомогти захистити тих, хто не може зробити це самотужки.

  • У Туреччині на звалищах знаходять десятки вбитих собак, їхня загибель – результат нещодавно прийнятого у країні “закону про масові вбивства”, повідомляють ЗМІ. Раніше опозиція у парламенті країни виступала проти внесення відповідних поправок до законодавства.
  • Правоохоронці затримали 16-річного підлітка, який стріляв у безпритульного собаку в Одесі.
  • В одному із районів Хмельницького місцевий житель викинув собаку з вікна дев’ятого поверху. Внаслідок падіння тварина загинула.
  • Намібія планує знищити понад 700 диких тварин, зокрема слонів, зебр та бегемотів, для надання м’яса населенню, яке страждає від продовольчої кризи через найгіршу посуху за останні 100 років.

Російська гіперзвукова ракета вбила дружину та трьох доньок Ярослава Базилевича, перетворивши Львів на ще одного свідка повномасштабної війни. Родина загинула під уламками в одному з українських міст, котре раніше вважалося відносно “безпечним”.

Нещодавно ухвалений наказ № 651 Міноборони встановлює новий порядок закупівлі електроенергії для ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту.

Згідно з оцінками Міжнародного товариства прав людини (ISHR), станом на сьогодні в російських слідчих ізоляторах перебувають понад 14 000 цивільних громадян України.

Глава китайського МЗС Ван І під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявив, що Пекін дотримується “відкритої та чесної” позиції щодо війни між Росією та Україною. Він закликав Блінкена не “очорняти” Китай звинуваченнями у підтримці російського ВПК.

У 2025 році в Росії витрати на утримання російського президента Володимира Путіна та його апарату збільшаться більш ніж на чверть, про що свідчать дані проекту держбюджету РФ. Так, згідно з документом, витрати за статтею “президент Росії та його адміністрація” зростуть до 30,9 млрд рублів, що на 25,6% більше, ніж у 2024 році.