В США розкритикували «небезпечні» маневри російського винищувача поблизу Аляски

Джерело: Reuters

Американські військові опублікували відеозапис “небезпечного” маневру російського винищувача поблизу Аляски під час перехоплення військовими США минулого тижня.

Раніше повідомлялось, що російська діяльність “відбувається регулярно і не розглядається як загроза”. Про це командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD) повідомило 23 вересня. За їх словами, чотири російські військові літаки діяли в зоні ідентифікації протиповітряної оборони Аляски.

Зона ідентифікації протиповітряної оборони — це міжнародний повітряний простір за межами суверенної території країни, до якого літаки, що наближаються, ідентифікують себе.

Однак в понеділок, 30 вересня, генерал ВПС Грегорі Гійо, який курує сили США в Північній Америці, заявив: 

“Поведінка одного російського Су-35 була небезпечною, непрофесійною та поставила під загрозу все – зовсім не те, що можна побачити в професійних військово-повітряних силах”.

На фестивалі циркового мистецтва Salieri Circus Award в Італії українку Анну Петренко виключили зі списку учасників після протесту проти запрошення до журі керівника Московського цирку Максима Нікуліна.

Речник МЗС Георгій Тихий спростував інформацію про міністра закордонних справ Андрія Сибігу в статті Financial Times (FT).

Кабінет міністрів України на засіданні 1 жовтня ухвалив зміни до порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період. Відповідно до нових правил, командирам військових частин надано право самостійно призивати добровольців без залучення ТЦК та СП.

“Укрзалізниця” запустила новий сайт для ветеранів та ветеранок, що містить необхідну інформацію для працевлаштування та адаптації в компанії після служби. Компанія запрошує ветеранів приєднатися до своєї команди.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче вперше за майже два роки провести телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це Die Zeit повідомили в урядових колах.