У соцмережі X приберуть жирний штрифт, бо у Маска від нього «очі течуть кров’ю»

Джерело: Sky News

Платформа X планує прибрати жирний шрифт із публікацій в основній стрічці через негативну реакцію Ілона Маска на його надмірне використання. Маск пояснив, що постійне бачення жирного тексту викликає у нього неприємні відчуття, зокрема “очі течуть кров’ю”.

Він повідомив, що користувачам доведеться заходити в деталі публікації, щоб побачити текст, виділений жирним шрифтом, а також оголосив про плани видалення курсиву та інших форматів тексту з основної стрічки. Маск стверджує, що ці параметри форматування використовуються для залучення аудиторії без належного змісту, що шкодить читабельності публікацій.

Анонс спровокував схвальні відгуки серед підписників, які також помітили негативний вплив форматування на сприйняття контенту. Маск давно виступає проти так званих “фермерів заручин”, тобто облікових записів, які штучно збільшують взаємодії за допомогою подібних прийомів. У квітні він навіть пообіцяв боротися з такими практиками.

На момент публікації статті дописи з жирним шрифтом все ще були видимі у стрічці X, а додаткової інформації про зміни компанія не надала.

Експорт нафтопродуктів з РФ відновився у першій половині вересня завдяки зростанню потоків дизельного пального та мазуту на тлі покращення темпів переробки.

Речник ЦАХАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі повідомив журналістам, що ізраїльські ВПС “продовжують працювати на повну потужність і сьогодні ввечері також продовжуватимуть завдавати потужних ударів на Близькому Сході, як це було впродовж минулого року”.

У міноборони РФ поінформували, що російська влада розпочала підготовку до масового відправлення підсудних на повномасштабну війну проти України.

Кандидат на посаду президента США від республіканців Дональд Трамп хоче відставки віцепрезидентки Камали Гарріс та закликав оголосити їй імпічмент.

У Великій Британії на аукціоні продали пасмо волосся піонерки медсестринства Флоренс Найтінгейл за понад 3,6 тисячі фунтів стерлінгів.