Іран вдарить по Ізраїлю протягом наступних 12 годин – NYT

Джерело: NYT

Американський посадовець заявив, що Сполучені Штати готуються допомогти захистити Ізраїль від нападу. Посольство США в Ізраїлі вже наказало своїм співробітникам повернутися додому і бути готовими сховатися в бомбосховищі.

Раніше ізраїльські війська почали наземне вторгнення в південний Ліван, націлившись на підтримуване Іраном терористичне угруповання “Хезболла”.

Іран, зважаючи на все, готується до “безпосередньої” ракетної атаки на Ізраїль.

Ми активно підтримуємо оборонну підготовку, щоб захистити Ізраїль від цієї атаки, — повідомив посадовець на умовах анонімності через делікатність питання. — Прямий військовий напад з боку Ірану на Ізраїль матиме серйозні наслідки для Ірану.

Згідно з повідомленням, іранська влада планує використовувати балістичні ракети у своїй атаці. Джерело заявило, що США підтримують підготовку Ізраїлю до оборони.

Як відомо, ЦАХАЛ розпочав наземну операцію на півдні Лівану уночі 1 жовтня. Зазначається, що мета – знищити інфраструктуру угруповання “Хезболла” у цій частині Лівану, аби вони не змогли атакувати північну частину Ізраїля.

У США підтримали право Ізраїлю на захист, однак стурбовані ризиком спалаху масштабної війни.

Речник ЦАХАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі повідомив журналістам, що ізраїльські ВПС “продовжують працювати на повну потужність і сьогодні ввечері також продовжуватимуть завдавати потужних ударів на Близькому Сході, як це було впродовж минулого року”.

У міноборони РФ поінформували, що російська влада розпочала підготовку до масового відправлення підсудних на повномасштабну війну проти України.

Кандидат на посаду президента США від республіканців Дональд Трамп хоче відставки віцепрезидентки Камали Гарріс та закликав оголосити їй імпічмент.

У Великій Британії на аукціоні продали пасмо волосся піонерки медсестринства Флоренс Найтінгейл за понад 3,6 тисячі фунтів стерлінгів.

1 жовтня литовський Сейм денонсував три пов’язані з економічною співпрацею міжнародні угоди між Литвою, Росією та Білоруссю.