До 10 птахів на людину: через вирубку лісів папуги заполонили місто в Аргентині

Джерело: Reuters

Містечко Іларіо Аскасубі на східному узбережжі Атлантичного океану в Аргентині має неабиякі проблеми з папугами. Тисячі птахів заполонили місто через вирубку лісів на навколишніх пагорбах.

Папуги гризуть електричні кабелі, спричиняючи перебої в електропостачанні, і дратують мешканців безперервним вереском та екскрементами.

“Схили лісів зникають, і це змушує папуг наближатися до міст у пошуках їжі, притулку і води”, – каже біолог Діана Лера, пояснюючи, що значна частина аргентинських лісових масивів поступово втрачається протягом багатьох років.

В останні кілька років папуги почали прибувати, шукаючи притулку в місті на осінь і зиму. Часом, за словами місцевих жителів, на кожного з 5 000 мешканців міста припадає до 10 папуг. Влітку ж птахи мігрують на південь – до скель Патагонії – на період розмноження.

“Вони кусають і пошкоджують кабелі. Під час дощу вода може потрапити в дроти, і тоді передача перерветься. Ці папуги створюють нам щоденні витрати й проблеми”, – каже Рамон Альварес, місцевий журналіст.

Джерело: Reuters

Мешканці випробовували різні методи, щоб відлякати птахів, такі як шум і лазерні промені, але це не спрацювало.

  • У Києві спостерігається різке зменшення чисельності горобців, яке сталося через косіння трави і “гламуризацію” столичних парків.
  • За даними Агентства космічних досліджень Бразилії (Inpe), швидкість вирубки лісів у бразильській Амазонії зменшилася майже на 50% у 2023 році порівняно з попереднім роком.

У Центрі національного спротиву зауважили, що у тимчасово окупованому Донецьку відбулася так звана “міжнародна” конференція “історія новоросії”, на якій зокрема акцентували на вигаданому “спільному” минулому України та РФ.

У жовтні польський центр міжнародної допомоги (PCPM) за підтримки МЗС країни розпочне ремонт чотирьох амбулаторій у селах на Херсонщині, адже саме тут відбуваються щоденні обстріли російськими військовими.

Новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Україна має стати членом альянсу, оскільки досягти сталої та міцної безпеки у Європі без неї неможливо.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 1 жовтня. З початку доби відбулося 110 бойових зіткнень, противник завдав 2 ракетні удари (2 ракети), 59 авіаційних ударів (зокрема, задіяв 104 КАБ) та 446 ударів дронами-камікадзе, здійснив 2713 обстрілів позицій наших військ.

Російські війська не захопили місто Вугледар Донецької області, повідомили джерела у 72-й окремій механізованій бригаді.