Іран випустив близько 250 ракет по території Ізраїлю

Джерело: ABCnews

Згідно з непідтвердженими повідомленнями ЗМІ, іранська влада запустила близько 200-250 ракет, зокрема й балістичних, на територію Ізраїлю.

Повідомляється, що у Тель-Авіві чути потужні вибухи. Також ЗМІ інформують, що незадовго до ракетної атаки у Тель-Авіві стався вогнепальний теракт.

Нині по усій країні лунають сирени.

Це другий випадок в історії, коли Іран безпосередньо атакує Ізраїль. Вперше це сталося у квітні цього року.

Зауважимо, раніше американський посадовець заявив, що Сполучені Штати готуються допомогти захистити Ізраїль від нападу. Посольство США в Ізраїлі вже наказало своїм співробітникам повернутися додому і бути готовими сховатися в бомбосховищі.

Раніше ізраїльські війська почали наземне вторгнення в південний Ліван, націлившись на підтримуване Іраном терористичне угруповання “Хезболла”.

Ми активно підтримуємо оборонну підготовку, щоб захистити Ізраїль від цієї атаки, — повідомив посадовець на умовах анонімності через делікатність питання. — Прямий військовий напад з боку Ірану на Ізраїль матиме серйозні наслідки для Ірану.

Згідно з повідомленням, іранська влада планувала використовувати балістичні ракети у своїй атаці. Джерело заявило, що США підтримують підготовку Ізраїлю до оборони.

Як відомо, ЦАХАЛ розпочав наземну операцію на півдні Лівану уночі 1 жовтня. Зазначається, що мета – знищити інфраструктуру угруповання “Хезболла” у цій частині Лівану, аби вони не змогли атакувати північну частину Ізраїля.

У США підтримали право Ізраїлю на захист, однак стурбовані ризиком спалаху масштабної війни.

Американська компанія-розробник софту для розпізнавання тексту ABBYY масово звільнила співробітників з російським громадянством, як мінімум із трьох своїх міжнародних офісів — на Кіпрі, в Угорщині та Сербії.

У Центрі національного спротиву зауважили, що у тимчасово окупованому Донецьку відбулася так звана “міжнародна” конференція “історія новоросії”, на якій зокрема акцентували на вигаданому “спільному” минулому України та РФ.

У жовтні польський центр міжнародної допомоги (PCPM) за підтримки МЗС країни розпочне ремонт чотирьох амбулаторій у селах на Херсонщині, адже саме тут відбуваються щоденні обстріли російськими військовими.

Новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Україна має стати членом альянсу, оскільки досягти сталої та міцної безпеки у Європі без неї неможливо.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 1 жовтня. З початку доби відбулося 110 бойових зіткнень, противник завдав 2 ракетні удари (2 ракети), 59 авіаційних ударів (зокрема, задіяв 104 КАБ) та 446 ударів дронами-камікадзе, здійснив 2713 обстрілів позицій наших військ.