Ізраїль назвав ракетну атаку Ірану великою помилкою і пообіцяв відповідь: реакція Тегерану

Джерело: CNN

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу прокоментував масований ракетний обстріл з боку Ірану, пообіцявши помститись. У Тегерані вже зреагували, пригрозивши новими атаками.

Нетаньягу під час звернення до ізраїльтян сказав, що ракетна атака Ірану була “великою помилкою”, за яку він “заплатить”.

“Цього вечора Іран знову атакував Ізраїль сотнями ракет. Ця атака провалилась. Вона була припинена завдяки системі ППО Ізраїля, яка є найкращою у світі. Я вітаю ЦАХАЛ з вражаючим досягненням”, – сказав він.

Він також подякував громадянам Ізраїлю за їхню обережність та відповідальність. Подякував Нетаньягу і Сполученим Штатам за “підтримку наших оборонних зусиль”.

“Іран скоїв велику помилку сьогодні ввечері і він заплатить за це. Режим в Ірану не розуміє нашої рішучості захищати себе і нашої рішучості помститись нашим ворогам. Ми дотримуватимемось встановленого нами правила: хто б не напав на нас – ми нападемо на нього”, – наголосив прем’єр Ізраїлю.

Зреагували на заяву Нетаньягу і в Ірані заявивши, що атакуватимуть Ізраїль ще масштабніше, якщо він відповість на вчорашній обстріл.

За словами очільника генштабу Ірану Мохаммада Багрі, вони атакували військову інфраструктуру Ізраїля, зокрема “Моссад”, авіабази “Неватім” та “Хацор”, радіолокаційні установки і танки.

“Ми могли атакувати економічну інфраструктуру режиму, але ми вдарили лише по військових базах”, – сказав він.

Багрі також звернувся до Ізраїлю та його союзників.

“Якщо сіоністський режим не візьмуть під контроль і будуть скоєні дії проти Ірану, ми вдаримо по всій його інфраструктурі”, – сказав він додавши, що вчорашня атака була відповіддю на вбивство Ісмаїла Ханії (політичний лідер ХАМАС), Хасана Насралли (лідер Хезболли) та Аббаса Нільфорушана (бригадний генерал КВІР).

На заводі Tata Group в Індії, який виробляє компоненти для iPhone, сталася пожежа, що може вплинути на виробництво та змусити Apple звертатися до постачальників у Китаї для забезпечення деталей. Завод у штаті Таміл Наду, де випускають задні панелі для iPhone та інші компоненти, тимчасово припинив роботу через інцидент.

Netflix випустив черговий тизер другого сезону серіалу “Гра в кальмара”, який вийде 26 грудня 2024 року.

У російському Санкт-Петербурзі за підозрою у розбещенні 11-річної дівчинки затримали Клауда Роммеля – 31-річного православного блогера, який воював проти України.

“Суспільне Мовлення” оголосило, що всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться у п’ятницю, 25 жовтня.

У Дніпрі затримали подружжя, яке працювало на російську спецслужбу, здійснюючи шпигунство та підпали на об’єктах інфраструктури. За даними Служби безпеки України, зловмисники передавали інформацію про місця розташування підрозділів ППО та підпалювали об’єкти Укрзалізниці.