У Росії сьогодні проведуть перевірку систем оповіщення про надзвичайні ситуації

Джерело: Reuters

2 жовтня у Росії планують провести загальнонаціональну перевірку системи оповіщення населення про надзвичайні ситуації.

У межах перевірки буде увімкнуто сирени та перервано теле- і радіомовленням. Перевірка відбудеться вранці у більшості регіонах РФ.

У населених пунктах протягом хвилини лунатимуть сирени та гучномовці з попередженнями.

Мета – перевірка систем оповіщення, готовність осіб, які відповідають за їхній запуск та підвищення обізнаності населення, повідомили у російському МНС.

“Без паніки, все за планом”, – зазначається у повідомленні.

Варто зауважити, що така почала проводитись у РФ раз на рік з 2020 року, однак у 2023 році перевірки почали проводити двічі на рік.

Військове командування України дало зелене світло для маневру з виведення підрозділів з Вугледара, що в Волноваському районі Донецької області.

Віцепрезидент Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що до Українського легіону у Польщі зголосилось “занадто мало” українців.

На заводі Tata Group в Індії, який виробляє компоненти для iPhone, сталася пожежа, що може вплинути на виробництво та змусити Apple звертатися до постачальників у Китаї для забезпечення деталей. Завод у штаті Таміл Наду, де випускають задні панелі для iPhone та інші компоненти, тимчасово припинив роботу через інцидент.

Netflix випустив черговий тизер другого сезону серіалу “Гра в кальмара”, який вийде 26 грудня 2024 року.

У російському Санкт-Петербурзі за підозрою у розбещенні 11-річної дівчинки затримали Клауда Роммеля – 31-річного православного блогера, який воював проти України.