Війська РФ готуються до атак на Запорізькому напрямку

Джерело: Радіо Свобода

Речник Сил оборони півдня Владислав Волошин повідомив, що війська РФ готуються до атак на Запорізькому напрямку. Мета – вийти на адмінкордони Донеччини та окупація міста Запоріжжя.

За словами Волошина, на цей час спостерігається зосередження сил та засобів ворога для штурмових дій.

“Наголошую, не наступу, не наступальних дій, а штурмових дій на певних напрямках. Зокрема, це біля Приютного і біля Роботиного. Біля Приютного мета цих дій для того, щоб здійснити штурм і просування в напрямку Великої Новосілки, щоб взяти під контроль саме Донецьку область і ті території, які там залишилися, і перерізати логістичні шляхи українським з’єднанням, які обороняють і Вугледар, і далі Курахове”, – пояснив речник.

Він додав, що подібні підрозділи окупанти також формують і поблизу Роботиного, аби захопити позиції ЗСУ і просунутись на Оріхів.

Скупчення військ РФ поблизу Роботиного підтвердив і речник 118 Окремої механізованої бригади ЗСУ Дмитро Пелих. Проте він вважає, що на цьому напрямку мета окупантів – Запоріжжя.

“Є певна нас інформація, що вони підтягнули на цей напрямок важку броньовану техніку, а також підвезли енну кількість багі або “гольфкарів”, це мається на увазі техніка не російського виробництва. Щодо якогось більшого навантаження людьми, то їх ще не було. Очевидно, що вони готуються. Виглядає так, що їм цей Роботинський виступ муляє очі. І вони б хотіли однозначно максимум його зрізати, або й піти далі, адже в планах – захопити і Запоріжжя, адже вони якби його приєднали до Російської Федерації, але місто далі є українським”, – сказав він.

Понад троє тисяч людей звинуватили реп-музиканта Шона “P. Diddy” Комбса у жорстокому поводженні, включаючи 9-річну дитину, в межах позову, що охоплює випадки сексуального насильства, зґвалтування та сексуальної експлуатації.

Остання частина тривалої франшизи жахів “Крик 7” вийде в кінотеатри 27 лютого 2026 року після тривалих затримок у виробництві та змін акторського складу. 

43-річна Сара Вілкінсон відсвяткувала першу річницю шлюбу після того, як рік тому вийшла заміж сама за себе.

Росія викрала з України понад 20 тисяч дітей, а ризик депортації ще 1,5 мільйона дітей, які залишаються на окупованих територіях, залишається високим.

Літак, що перевозив президента Бразилії, був змушений годинами кружляти в небі через невідому технічну проблему.