В Ірані тимчасово скасували усі авіарейси

Джерело: Tasnim, Эхо Кавказа

В Ірані тимчасово скасували всі авіарейси – до ранку четверга. Таке рішення ухвалила місцева влада задля “забезпечення безпеки польотів у регіоні.”

Згортання авіасполучення відбулося на тлі загострення ірано-ізраїльського конфлікту. Влада не уточнює, чи пов’язане рішення безпосередньо з поточною ситуацією, проте наголошує на пріоритеті безпеки польотів.

Практика припинення авіарейсів під час збройного протистояння не є новинкою. Наприклад, в Україні з 2022 року припинено будь-які авіарейси, оскільки існують ризики, що Росія атакуватиме цивільні літаки та аеродроми. Питання про відновлення авіасполучення принаймні на заході країни порушували, але плани не реалізують через безпекові причини.

Так само в іранських аеропортах запровадили обмеження, оскільки вони можуть потрапити під вогонь.

Довідка. Ввечері 1 жовтня іранська влада запустила близько 200 –250 ракет, зокрема й балістичних, на територію Ізраїлю. Це другий випадок в історії, коли Іран безпосередньо атакує Ізраїль. Вперше це сталося у квітні цього року.

Раніше американський посадовець заявив, що Сполучені Штати готуються допомогти захистити Ізраїль від нападу. Зранку 2 жовтня Білий дім попередив Іран про серйозні наслідки після ракетної атаки на Ізраїль. Також Ізраїль назвав ракетну атаку Ірану великою помилкою і пообіцяв відповідь.

Європейська комісія розпочала розслідування щодо впливу соціальних платформ TikTok, YouTube та Snapchat на психічне здоров’я користувачів.

У Харкові СБУ затримала викладачку університету за підозрою в коригуванні ворожих ударів.

Результати нового дослідження, під час якого вчені Імперського коледжу Лондона проаналізували дані понад 26 тисяч осіб, засвідчили, що так звані “нічні сови” – люди, які лягають спати пізно, – демонструють кращий результати тестів на інтелект, мислення, час реакції та пам’ять, ніж ті, хто засинає рано.

За даними КМВА, в українській столиці вкотре тимчасово погіршився стан якості повітря.  

На Волині правоохоронці завершили розслідування щодо злочинної групи, яка привласнила понад 2,2 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт оборонних об’єктів. Обвинувальний акт направлено до суду.