Литва та Швеція виділяють 22 млн євро на пікапи та вантажівки для розмінування України

Джерело: Міністерство оборони України

Литва та Швеція спільно виділили 22 мільйони євро на закупівлю пікапів та вантажівок для розмінування України. Литва надасть 15 мільйонів євро, тоді як Швеція – 7 мільйонів євро.

Таке рішення ухвалено під час зустрічі Коаліції спроможностей з розмінування, яка пройшла в Рейк’явіку. Виділені кошти будуть спрямовані на підтримку Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ) та Командування Сил підтримки Збройних сил України.

Учасники зустрічі обговорили подальші плани співпраці, зокрема закупівлю техніки для гуманітарного та бойового розмінування. Також презентовано Дорожню карту розвитку підрозділів з розмінування до 2034 року.

Представники української сторони, серед яких полковник Руслан Берегуля та генерал-майор Дмитро Герега, висловили подяку за підтримку та наголосили на важливості гуманітарного розмінування звільнених територій.

У Львові повідомили про загибель ще однієї людини від поранень, отриманих під час ракетної атаки 4 вересня.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило понад 1 мільярд доларів Україні. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку енергосистеми країни і на гуманітарну допомогу. 

Глава РФ Володимир Путін таки підписав закон, що дозволяє відправляти підсудних на війну проти України.

У Харкові СБУ затримала викладачку університету за підозрою в коригуванні ворожих ударів.

З 1 червня по 31 серпня 2024 року через війну Росії в Україні загинуло щонайменше 589 цивільних, ще 2685 поранено, згідно зі звітом Управління верховного комісара з прав людини ООН.