В Узбекистані оштрафували вчительку, яка вдарила учня за прохання вести урок російською

Джерело: узбецька служба Радіо Свобода

У Ташкенті, столиці Узбекистану, вчительку оштрафували на 6,8 мільйона сумів (534 долари США) за те, що вона вдарила учня шостого класу, який запитав, чому вона не говорить на уроці російською.

23 вересня жінка пройшла співбесіду на посаду заступника директора школи. Директорка, не оформлюючи документи, доручила їй як стажерці викладати російську мову та літературу в шостих класах з російською мовою навчання. Вчителька навчала учнів двома мовами: російською та узбецькою.

Інцидент стався під час уроку, коли хлопчик просив її перейти на російську. На відео видно, як вчителька смикає його за вухо, виштовхує до дошки й б’є по обличчю.

Жінка визнала свою часткову провину в суді. Її визнали винною за статтею 41 (“Образа”) і частиною 2 статті 52 (“Умисне заподіяння легкого тілесного ушкодження”). Їй призначено штраф у розмірі 6,8 млн сумів  (534 доларів США). Після цього звільнили й директорку школи.

  • Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет.

Британська компанія Sky Group подала до суду на Warner Bros. через відмову від співпраці щодо спільного виробництва серіалу про Гаррі Поттера.

У Львові повідомили про загибель ще однієї людини від поранень, отриманих під час ракетної атаки 4 вересня.

Чоловіка і жінку звільнили з роботи у Ватиканському банку через порушення заборони на шлюб між співробітниками.

Королева Великої Британії Камілла подякувала за надіслану їй книгу британсько-української письменниці Анни Шевченко “Навколо війни через 20 історій”.

Найближчим часом ядерні та нафтові об’єкти Ірану можуть стати цілями для ударів у відповідь Ізраїлю після масованого обстрілу Тегераном ізраїльської території, розповіли кілька обізнаних джерел.