Американська компанія підписала угоду щодо виробництва дронів Switchblade 600 в Україні

Джерело: “Мілітарний

Американська компанія AeroVironment підписала угоду про виробництво безпілотників Switchblade 600 в Україні. Українську компанію-партнера не розкривають із міркувань безпеки.

Як повідомив Брет Хаш, старший віцепрезидент і генеральний менеджер підрозділу баражуючих ударних систем AeroVironment, співпрацю буде реалізовано поетапно. Спершу здійснюватиметься відправка компонентів для інтеграції, а згодом планується локалізація більшої кількості систем і модернізація комплексу для підвищення його ефективності.

Процес узгодження договору між AeroVironment та українською компанією нині перебуває на розгляді уряду США. Очікується, що затвердження триватиме близько дев’яти місяців.

Хоча обсяги виробництва не розголошуються, Хаш зазначив, що йдеться про кілька тисяч дронів на рік. Він також наголосив на необхідності спрощення процесу навчання операторів Switchblade, яке поки що відбувається за межами України, зокрема в Польщі, через чинну політику США.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення Росія вчинила в Україні понад 4 700 екологічних злочинів на загальну суму $64 млрд. Зокрема близько 142 тис. км² вважаються потенційно замінованими.

Під час розмови з американським письменником та журналістом Марком Тіссеном кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що можлива угода щодо завершення війни між Україною та РФ “буде справедливою”.

Міжнародна збройова компанія BAE System має намір ремонтувати, а згодом і виготовляти причіпні артилерійські установки M777 в Україні.

У Львові повідомили про загибель ще однієї людини від поранень, отриманих під час ракетної атаки 4 вересня.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило понад 1 мільярд доларів Україні. Ці кошти будуть спрямовані на підтримку енергосистеми країни і на гуманітарну допомогу.