В Єврокомісії розслідують вплив TikTok, YouTube і Snapchat на психічне здоров’я

Джерело: Еuronews

Європейська комісія розпочала розслідування щодо впливу соціальних платформ TikTok, YouTube та Snapchat на психічне здоров’я користувачів.

Мета розслідування – з’ясувати, як ці платформи використовують алгоритми для рекомендацій відео та як вони впливають на вразливі групи людей. Наприклад, через контент, що пропагує самоушкодження, порушення харчової поведінки, депресію та наркотичні залежності.

Увагу приділяють також таким функціям, як автоматичне відтворення та нескінченне прокручування, і заходам, які впроваджені для захисту користувачів від шкідливого контенту.

Розслідування проводиться в межах Європейського закону про цифрові послуги (DSA), який зобов’язує великі онлайн-платформи з понад 45 мільйонами користувачів щомісяця дотримуватися високих стандартів прозорості. Платформи, що не нададуть необхідну інформацію або нададуть хибні дані, можуть отримати значні штрафи.

Цей процес є початковим етапом, після якого Єврокомісія вирішить, чи порушувати офіційне провадження на основі отриманих відповідей.

У Великій Британії понад 700 людей опублікували оголошення на сайті, що пропагує суїциди, з метою знайти “партнера по смерті”. Цей онлайн-ресурс став місцем, де люди знаходили собі партнера для спільного самогубства.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення Росія вчинила в Україні понад 4 700 екологічних злочинів на загальну суму $64 млрд. Зокрема близько 142 тис. км² вважаються потенційно замінованими.

Під час розмови з американським письменником та журналістом Марком Тіссеном кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що можлива угода щодо завершення війни між Україною та РФ “буде справедливою”.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час вітального слова на онлайн-конференції до Всесвітнього дня сільськогосподарських тварин “Об’єднуючи зусилля задля забезпечення благополуччя с/г тварин в Україні”, наголосив, що одним із основних пріоритетів європейського сільського господарства є благополуччя тварин.

Міністерство фінансів України 2 жовтня уклало кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї на суму $100 млн.