Південна Корея вперше виділила $100 млн кредиту для бюджету України

Джерело: Міністерство фінансів України

Міністерство фінансів України 2 жовтня уклало кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї на суму $100 млн.

Це перший фінансовий внесок Південної Кореї до українського державного бюджету. Кредит буде надано на 20 років під 1% річних з пільговим періодом у п’ять років.

У квітні 2024 року було підписано угоду між Україною та Республікою Корея, яка дозволяє Україні отримати кредити на загальну суму до $2,1 млрд у період з 2024 по 2029 роки.

“Незважаючи на тисячі кілометрів між Україною та Республікою Корея, наше партнерство продовжує зміцнюватись. Я вдячний за конструктивну співпрацю, результатом якої є мобілізація ресурсів на нагальні бюджетні потреби України”, – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

  • Під час візиту до Києва президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про надання Україні макрофінансової допомоги до 35 млрд євро на 2024-2025 роки. Мінфін пояснив, що ці гроші виділять на безповоротній основі.

Мінно-пошукові бельгійські вівчарки Ахілл та Квад знайшли 286 вибухонебезпечних предметів на замінованих територіях Миколаївщини, після чого сапери ДСНС знищили небезпечні предмети.

Ремонтні бригади НЕК “Укренерго” відновили надійність живлення окупованої Запорізької атомної електростанції.

Один із найпопулярніших новинних сайтів у світі CNN оголосив про запровадження частково платного доступу до своїх матеріалів.

У Генеральному штабі повідомили оперативну інформацію на фронті станом на 22:00 2 жовтня. Загалом від початку цієї доби відбулося 118 бойових зіткнень.

Український інститут національної памʼяті почав отримувати звернення від польських громадян щодо можливості проведення пошуку та ексгумації останків їхніх членів родин. Зауважується, що отримано запит щодо проведення таких робіт на території Рівненщини.