Суд у Швейцарії підтвердив дискваліфікацію російської фігуристки Валієвої

Джерело: DW

Федеральний суд Швейцарії відхилив апеляцію російської фігуристки Каміли Валієвої на рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) про її дискваліфікацію на 4 роки.

Зазначається, що суд не виявив помилок у рішенні CAS про дискваліфікацію росіянки за порушення антидопінгових правил.

Апелянти мають покрити судові витрати у розмірі 7000 швейцарських франків (близько 8000 доларів), а також компенсувати по 8000 швейцарських франків (близько 9000 доларів США) Міжнародному союзу ковзанярів та Всесвітньому антидопінговому агентству.

Постанову щодо апеляції Валієвої доведено до відома сторін, а також Спортивного арбітражного суду.

Довідка. У січні Спортивний арбітражний суд (CAS) вирішив дискваліфікувати російську фігуристку Камілу Валієву на 4 роки за порушення антидопінгових правил. Дискваліфікація триватиме до 25 грудня 2025 року, оскільки пробу взяли 21 грудня 2021 року, під час виступу Валієвої на чемпіонаті Росії.

У лютому 2022 року під час Олімпіади в Пекіні стало відомо про позитивний допінг-тест Валієвої. Зокрема в її організмі виявили триметазидин. Росіянка виграла золото у командному турнірі, але нагородження так і не відбулося через розслідування.

30 січня Міжнародний союз ковзанярів (ISU) позбавив Валієву, яка виступала під нейтральним прапором, золота Олімпіади-2022 і анулював результати спортсменки.

Управління зі здійснення фінансових санкцій (OFSI) Великої Британії наклало штраф у 15 000 фунтів стерлінгів на компанію Integral Concierge Services (ICSL) за порушення фінансових санкцій проти РФ.

Ядерних погроз з боку Росії суттєво побільшало. Зокрема у дописі в Телеграм минулого місяця один із членів Ради безпеки Кремля навіть назвав конкретну ціль у серці Європи, а також час, який знадобиться російській ракеті, щоб доставити туди боєголовку. Однак, європейські лідери заледве здригнулися. Очевидно, що в Європі більше не реагують на ядерний шантаж Путіна.

Міжнародна група астрономів за допомогою “Дуже великого телескопа “(VLT) Європейської південної обсерваторії (ESO) виявила екзопланету Barnard b, що обертається навколо Барнарда – найближчої до Сонця зірки.

У Південній Африці звинувачують власника ферми та двох його робітників у вбивстві двох жінок. Тіла жертв поліція знайшла у свинарнику, вони були розкладені та частково з’їдені. Ця справа викликала протести в ПАР.

Агентство ООН у справах переселенців (UNHCR) оголосило, що британський актор Тео Джеймс, відомий ролями в серіалах “Джентльмени”, “Абатство Даунтон” та “Білий лотос”, став Глобальним послом доброї волі.