Паралізованому журналісту у літаку довелося повзти по підлозі, щоб дістатися до туалету

Джерело: BBC

Паралізованому журналісту Френку Гарднеру під час рейсу з Варшави до Лондона довелося повзти по підлозі літака, щоб дістатися до туалету. Інцидент стався через відсутність спеціального інвалідного візка на борту авіакомпанії Polish Airlines LOT.

Журналіст, який паралізований після атаки Аль-Каїди 20 років тому, зазначив, що ця ситуація була принизливою та фізично незручною.

LOT Airlines у відповідь на скаргу заявили, що “глибоко перепрошують за незручності”, пояснюючи відсутність візка обмеженим простором на коротких рейсах. Водночас компанія працює над впровадженням рішення для забезпечення доступності на борту.

Фото: BBC

Журналіст наголосив, що інші авіалінії, такі як British Airways та EasyJet, мають таке обладнання за замовчуванням.

Френк Гарднер також розповів, що подібний випадок траплявся на інших рейсах, і закликав авіакомпанії змінити політику, щоб гарантувати права людей з інвалідністю.

У Львові хірурги Центру дитячої медицини лікарні “Охматдит” провели операцію 7-річному Святославу, у якого стався розрив селезінки. Хлопчик отримав травму, коли під час копання картоплі з родиною випадково впав.

1 жовтня 2024 року компанія JYSK — один з провідних міжнародних рітейлерів товарів для дому…

Бактеріологиня з Волині Руслана Таранюк створила унікальну вишивку з мікроорганізмів, використовуючи хромогенне середовище, яке дозволяє швидко ідентифікувати різні бактерії. 

Британська акторка, зірка серіалу “Дивні дива” Міллі Боббі Браун та син рокера Джона Бон Джові Джейк через чотири місяці після таємного весілля у США влаштували святкування в італійській Тоскані.

У Львівській області автомобіль злетів у кювет. Внаслідок ДТП загинув водій, двоє пасажирів травмувались. Виявилось, що причиною всьому став буйвіл, що вибіг на дорогу.