На Харківщині лісова пожежа знищила ціле селище: є жертви (фото)

Джерело: начальник слідчого управління ГУНП Харківщини Сергій Болвінов у Фейсбуці

Масштабна лісова пожежа у Харківській області призвела до повного знищення селища та загибелі людей. Внаслідок пожежі згоріло понад тисячу будинків.

Фото: Сергій Болвінов

За його словами, жертвами стали четверо осіб – дві переселенки, одна місцева жителька та чоловік. Люди не встигли евакуюватися через швидке поширення вогню.

Пожежа почалася на Донеччині, неподалік села Рубці, і перекинулася на Борівське лісництво. Вогонь охопив ландшафтний парк “Червонооскільський” та наблизився до села Піски-Радьківські, де на території благодійного фонду загинули люди. Двоє осіб зазнали опіків.

Згідно з повідомленнями поліції, у лісі та поблизу нього згоріло близько 1100 дерев’яних будинків, а шістдесят людей було евакуйовано.

Правоохоронці розслідують причину пожежі, серед можливих версій розглядають обстріли з боку російських військ.

Фото: Сергій Болвінов

У Південній Африці звинувачують власника ферми та двох його робітників у вбивстві двох жінок. Тіла жертв поліція знайшла у свинарнику, вони були розкладені та частково з’їдені. Ця справа викликала протести в ПАР.

Агентство ООН у справах переселенців (UNHCR) оголосило, що британський актор Тео Джеймс, відомий ролями в серіалах “Джентльмени”, “Абатство Даунтон” та “Білий лотос”, став Глобальним послом доброї волі.

3 жовтня речник МЗС Георгій Тихоий прокоментував неправдиву інформацію російських ЗМІ про атаку Сил оборони на Курську АЕС.

Майже сто років тому на Гелловін зник безвісти американець Марвін Кларк. Зникнення чоловіка досі залишається нерозкритим і знаходиться в Національній системі пошуку зниклих і невпізнаних осіб у США.

В Україну прибув зенітно-ракетний комплекс Patriot, який погодилася передати Румунія. Відповідну інформацію підтвердило Міноборони країни.