Ізраїль, ймовірно, обстріляв російську базу в Сирії – ЗМІ

Джерело: The Time of Israel, SOHR, Мілітарний

Війська Ізраїлю, під час атаки ввечері 2 жовтня, ймовірно, обстріляли найбільшу російську авіабазу в Сирії.

За даними Сирійської обсерваторії з прав людини (SOHR), Ізраїль завдав удару в районі портового міста Джабле. Ціллю атаки стали склади боєприпасів, призначені для “Хезболли”.

Склади розташовані неподалік російської військової бази Хмеймім, частина з них – на самій базі. Удари відбулися через годину після прибуття іранського транспортного літака.

“Сам факт удару в районі Хмеймім є значною ескалацією, яка показує реальний стан відносин Ізраїлю з московією, і є першим в такому роді. Раніше відносини країн ґрунтувалися на низці тихих домовленостей, які забезпечували розподіл сфер і зон впливу сил в Сирії, щоб забезпечити безпеку Ізраїлю з боку Голан”, – зазначають у “Мілітарному”.

Джерело: Abdullah Almousa/Х

Під час удару діяли сирійські та російські системи ППО, але ціль все ж було вражено. Атака, ймовірно, була комбінованою, із використанням ракет з ізраїльських військово-морських кораблів і ударних БпЛА. На місці прильоту спостерігалися вторинні вибухи.

Лиш нещодавно вступивши на посаду генерального секретаря НАТО Марк Рютте прибув до Києва і наголосив, що Україна повинна мати можливість обстрілювати російську територію далекобійними західними ракетами.

Управління зі здійснення фінансових санкцій (OFSI) Великої Британії наклало штраф у 15 000 фунтів стерлінгів на компанію Integral Concierge Services (ICSL) за порушення фінансових санкцій проти РФ.

Ядерних погроз з боку Росії суттєво побільшало. Зокрема у дописі в Телеграм минулого місяця один із членів Ради безпеки Кремля навіть назвав конкретну ціль у серці Європи, а також час, який знадобиться російській ракеті, щоб доставити туди боєголовку. Однак, європейські лідери заледве здригнулися. Очевидно, що в Європі більше не реагують на ядерний шантаж Путіна.

Міжнародна група астрономів за допомогою “Дуже великого телескопа “(VLT) Європейської південної обсерваторії (ESO) виявила екзопланету Barnard b, що обертається навколо Барнарда – найближчої до Сонця зірки.

У Південній Африці звинувачують власника ферми та двох його робітників у вбивстві двох жінок. Тіла жертв поліція знайшла у свинарнику, вони були розкладені та частково з’їдені. Ця справа викликала протести в ПАР.