У Полтаві знову зросла кількість загиблих внаслідок ракетного удару 3 вересня

Джерел: Філіп Пронін/Телеграм

Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що 3 жовтня у Полтаві зросла кількість загиблих внаслідок російського удару по навчальному закладу. Нині кількість загиблих становить 59 осіб.

Рівно місяць минув із дня страшної трагедії в Полтаві. На жаль, сьогодні у лікарні померла ще одна людина, яка постраждала внаслідок ракетного удару 3 вересня, – написав голова ОВА.

Кількість жертв цинічного удару російської армії зросла до 59 осіб.

Нагадаємо, російські агресори завдали удару по навчальному закладу Полтави, використавши дві балістичні ракети.

Ракети вдарили так швидко після тривоги, що люди ще не встигли евакуюватися до бомбосховища. Одну з будівель інституту частково зруйновано, багато людей опинилися під завалами.

Рятувальники локалізували пожежу та розбирають завали. Завдяки їхній роботі врятовано 25 осіб, з яких 11 дістали з-під завалів. Потерпілих передають лікарям для медичної допомоги.

Вже розпочато досудове розслідування за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Попередньо росіяни атакували місто двома балістичними ракетами “Іскандер-М”. Ворог поцілив у навчальний заклад та лікарню.

У Полтавській області з 4 вересня оголошено триденну жалобу через удар росіян по військовому Інституту звʼязку.

  • Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич засудила російський ракетний удар по Полтаві  3 вересня.
  • Американські та європейські ЗМІ звернули увагу на ракетну атаку РФ по Полтаві 3 вересня.
  • Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок зреагувала на ракетний обстріл Полтави, наголосивши, що російський президент Володимир Путін має особисто відповісти за воєнний злочин.
  • 65 постраждалих від російського ракетного удару по Полтаві 3 вересня перебувають у тяжкому стані.

У Польщі відкрився перший рекрутинговий центр на базі Консульства України в Любліні і працює щодня з 9:00 до 17:00 без перерв.

Лиш нещодавно вступивши на посаду генерального секретаря НАТО Марк Рютте прибув до Києва і наголосив, що Україна повинна мати можливість обстрілювати російську територію далекобійними західними ракетами.

Управління зі здійснення фінансових санкцій (OFSI) Великої Британії наклало штраф у 15 000 фунтів стерлінгів на компанію Integral Concierge Services (ICSL) за порушення фінансових санкцій проти РФ.

Ядерних погроз з боку Росії суттєво побільшало. Зокрема у дописі в Телеграм минулого місяця один із членів Ради безпеки Кремля навіть назвав конкретну ціль у серці Європи, а також час, який знадобиться російській ракеті, щоб доставити туди боєголовку. Однак, європейські лідери заледве здригнулися. Очевидно, що в Європі більше не реагують на ядерний шантаж Путіна.

3 жовтня речник МЗС Георгій Тихоий прокоментував неправдиву інформацію російських ЗМІ про атаку Сил оборони на Курську АЕС.