Робочі дзвінки і повідомлення в позаробочий час призводять до вигоряння – дослідження

Джерело: PsyPost

Дослідження американських вчених виявило зв’язок між робочим спілкуванням у неробочий час і підвищеним вигоранням працівників.

“Ми виявили тривожний зв’язок між робочим спілкуванням у неробочий час і підвищеним вигоранням працівників. Відповіді на електронні листи в неробочий час були пов’язані з погіршенням продуктивності, лихослів’ям на адресу роботодавця та іншими негативними проявами”, – розповів професор Мьонг-Гі Чон, один з авторів дослідження.

Дослідження, яке охопило 315 працівників у США, спирається на “теорію зберігання ресурсів” (ця теорія стверджує, що втрата ресурсів є головним компонентом у процесі розвитку стресу), пояснюючи, як позаробоче спілкування виснажує розумові та емоційні резерви.

Результати свідчать, що спілкування на робочі теми після закінчення робочого дня призводить до емоційного виснаження, яке, своєю чергою, може перерости в контрпродуктивну робочу поведінку.

“Цей сценарій стає все більш поширеним: згідно з опитуванням, проведеним ще у 2013 році, більш ніж половина американських працівників повідомили, що перевіряли повідомлення, пов’язані з роботою, принаймні один раз протягом вихідних. З того часу ці цифри, безсумнівно, тільки зростають”, – каже вчений.

Науковці дійшли висновку, що коли кордони між домом і роботою розмиваються, це не лише шкодить задоволеності людей роботою та життям, але й впливає на продуктивність організації.

Росія ризикує піти шляхом повернення до репресивних сталінських практик, і відновлення демократії в країні може зайняти кілька поколінь, заявили учасники міжнародної конференції у Вільнюсі, присвяченої пам’яті Леонідаса Донскіса.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 жовтня. Ситуація на Покровському і Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, росіяни сьогодні активно атакують на Лиманському напрямку.

В американського репера Емінема з’явиться перший онук. Щасливу звістку репер повідомив у новому кліпі Temporary, котрий присвятив своїй доньці Хейлі Джейд.

Досі Росії вдається закуповувати електронні компоненти західних компаній для своїх ракет, які росіяни націлюють на українські міста. Переважно постачання відбуваються через китайські та гонконгські фірми-одноденки, котрі, своєю чергою, змушують Росію суттєво переплачувати.

Аудитори назвали “невиправданою” переплату комунальним підприємством “Київський метрополітен” за доставку вагонів, подарованих європейськими партнерами, що склала близько 160 млн грн – за реальної ринкової вартості такого перевезення у 30 млн грн.