У Південній Африці звинувачують фермера в тому, що він вбив 2 жінок і згодував тіла свиням

Джерело: ВВС

У Південній Африці звинувачують власника ферми та двох його робітників у вбивстві двох жінок. Тіла жертв поліція знайшла у свинарнику, вони були розкладені та частково з’їдені. Ця справа викликала протести в ПАР.

Слідство встановило, що 45-річна Марія Макгато та 34-річна Люсія Ндлову шукали їжу на фермі поблизу Полокване. У серпні жінки пішли на ферму після того, як молочна компанія відвезла туди партію прострочених товарів.

Власник ферми Захарія Йоханнес Олів’є та 19-річний наглядач Андріан Де Вет планували віддати ці продукти свиням, тому вирішили стріляти в тих, хто спробує забрати харчі.

Чоловік однієї з загиблих, Мабуто Нкубе, зміг відповзти геть і викликати лікаря на допомогу. Він каже, що повідомив про інцидент у поліцію, і через кілька днів офіцери знайшли тіла жінок, що розкладалися, у свинарнику.

Суд почав розглядати питання про запобіжний захід для трьох людей: власника ферми, наглядача і ще одного працівника, що допомагав скидати тіла жінок.

Джерело: AP

Протестувальники вимагали відмовити підозрюваним у звільненні під заставу. Суд дозволив зйомку процесу для ЗМІ, а слухання про звільнення під заставу відклав до 6 листопада, залишивши підозрюваних під вартою.

Расова напруженість в ПАР

Інцидент загострив напруженість між темношкірими та білими в Південній Африці, бо власник ферми має світлу шкіру.

Групи фермерів, які переважно білі, стверджують, що їхні громади відчувають загрозу, хоча немає доказів, що фермери піддаються більшим ризикам, ніж інші, бо в країні загалом високий рівень злочинності.

Нещодавно сталися ще два інциденти, які загострили расову напруженість. У провінції Мпумаланга фермер і його охоронець були заарештовані за підозрою у вбивстві двох чоловіків, яких звинуватили у крадіжці овець. Тіла жертв були спалені до невпізнання, і обвинувачені залишаються під вартою, поки проводять аналіз ДНК.

Інший випадок стосується 70-річного фермера, який, як стверджується, переїхав шестирічного хлопчика за крадіжку апельсина. Слухання про його звільнення під заставу триває.

  • В Італії заарештували 65-річного греко-австралійського громадянина, підозрюваного у вбивстві двох жінок, знайдених мертвими у 1977 році в Мельбурні, Австралія. Чоловіка затримали в аеропорту Риму, і поліція планує вимагати його екстрадиції до Австралії.
  • Колишню фіналістку конкурсу “Міс Швейцарія” задушив і “подрібнив” останки у блендері її чоловік.
  • В РФ Омський обласний суд засудив колишнього найманця ПВК “Вагнер” 36-річного Сергія Козлова на 19 років колонії суворого режиму за вбивство вагітної дівчини.

Досі Росії вдається закуповувати електронні компоненти західних компаній для своїх ракет, які росіяни націлюють на українські міста. Переважно постачання відбуваються через китайські та гонконгські фірми-одноденки, котрі, своєю чергою, змушують Росію суттєво переплачувати.

Аудитори назвали “невиправданою” переплату комунальним підприємством “Київський метрополітен” за доставку вагонів, подарованих європейськими партнерами, що склала близько 160 млн грн – за реальної ринкової вартості такого перевезення у 30 млн грн.

У Центрі національного спротиву повідомили, що тимчасово окупована Горлівка та єдине в Україні підприємство, яке виробляло високоякісну вибухову речовину для спорядження боєприпасів та мононітрохлорбензол Горлівський хімзавод, сьогодні – могильник хімікатів. Нині концентрація отрути у ґрунтових водах тут перевищена у 150 тисяч разів.

У віці 85 років помер американський актор, зірка культового фільму “Міцний горішок 2” Джон Еймос.

У Польщі відкрився перший рекрутинговий центр на базі Консульства України в Любліні і працює щодня з 9:00 до 17:00 без перерв.