В Уельсі грабіжник проник в будинок, де розвісив білизну та приготував їжу

Джерело: BBC News

У Монмутширі, що в Уельсі, жінка виявила, що до її будинку проник грабіжник, який розвісив її прання, склав покупки та приготував їжу на плиті.

Жінка розповіла, що 16 липня повернулася з роботи додому та виявила, що речі перенесено в сад, а її сміттєвий кошик порожній. Також хтось наповнив годівниці для птахів та переніс горщики із рослинами.

Грабіжник залишив їй записку: “Не хвилюйся, будь щасливою, їж і почухайся”.

Після цього жінці було надто страшно залишатися у власному домі.

Прокурор Еліс Сайкс заявила, що їжу було приготовано з використанням предметів із шафи жінки. Також покупки дістали із сумки і поклали в холодильник, замінили насадки для зубних щіток, порожню пляшку з-під вина поставили на полицю, а підлогу помили.

“Два тижні після злочину, поки його не спіймали, я жила в стані підвищеної тривоги, якого ніколи раніше не відчувала. Мені було цікаво, чи був це хтось, хто мене знав, чи це не обернеться інцидентом переслідування, чи знав він, що я живу одна, і чи я стала мішенню. Мені було дуже страшно залишатися вдома, і я залишилася з другом”, – розповіла жінка.

Друга крадіжка зі зламом за участі того ж злочинця сталася в іншому будинку 29 липня. Чоловік-власник отримав на свій телефон сповіщення з камери відеоспостереження, на якому було видно, як обвинувачений пішов у його душ на дачі, щоб випрати та почистити одяг. Він також з’їв їжу та залишив брудною ванну.

36-річного Даміана Войниловича затримали та ув’язнили на 22 місяці. Табіта Вокер, яка захищала його, сказала, що її клієнт був бездомним під час скоєння злочинів і переживав низку труднощів. Вона зазначила, що він вибачився перед жертвами за завдану їм шкоду.

Войнилович, який не має постійного місця проживання, визнав себе винним у двох крадіжках зі зламом.

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Музичний стрімінговий сервіс Spotify знайшов розв’язання проблеми, коли користувач летить літаком, але забув завантажити свою музику. 

Пес Мару з острова Джукдо в Південній Кореї став популярним в інтернеті, оскільки потрапив на фото для Google Maps.

“Нова пошта” скасувала оплату за повернення невеликих посилок вагою до 30 кілограмів для усіх користувачів.

Відвідавши Еріка та Лайла Менендесів у в’язниці, Кім Кардаш’ян написала есе з вимогою звільнити братів, яких засудили за вбивство батьків у 1996 році.