Де можуть наступати окупанти після захоплення Вугледара – припущення британської розвідки

Джерело: Міністерство оборони Британії/Х

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

1 жовтня російські війська взяли під контроль місто, розташоване на перетині ключових фронтів – Запорізького та Донецького. Після цього ворог намагатиметься наступати й далі на селище Велика Новосілка Запорізької області та місто Богоявленка Донецької області.

“Ймовірно, російські війська спробують продовжити наступ найближчими тижнями. На заході однією з ймовірних цілей є Велика Новосілка у бік Запоріжжя по шосе T0509. У 8 км на північ знаходиться Богоявленка”, – зазначили у британській розвідці.

  • В Україні триває 955-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 659 тисяч осіб.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.