«За вказівкою згори» Порошенка не пустили на передачу техніки у Миколаєві – «ЄС»

Джерело: пресслужба “Євросолідарність”

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.

Обладнання призначене для забезпечення повітряного прикриття для військових й подібні проєкти вже реалізовані на інших напрямках, зокрема, на Донецькому і Запорізькому.

Сьогодні такий проєкт мав стартувати в Миколаєві. Проте, за словами Порошенка, вперше за 2,5 роки заявили, що обладнання беруть, а його не допускають.

“Це роблять представники Служби безпеки України. Беззаперечно, що це порушення закону, проте, перш за все, це порушення здорового глузду”, – наголосив пʼятий Президент.

Він заявив, що звичайно ж ніхто не “штурмуватиме військову частину”і акти передачі обладнання підпишуть, але “ті тилові щурі будуть нести відповідальність згідно закону”.

У листопаді 2023 року Петро Порошенко заявив про інвестування 150 млн грн в розробку новітньої системи протидії засобам технічної розвідки, яку згодом назвали “Ай-Петрі СВ”. Зараз фінансування проєкту перевищило 200 млн грн, на фронт передали вже чотири десятки комплексів.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.