Аналітики ISW проаналізували стимули мобілізації в Росії

Джерело: ISW

Аналітики Інституту вивчення війни вказують на те, що збільшення Росією фінансових стимулів навряд чи суттєво вплине на подолання обмежень у питанні мобілізованих.

За даними фахівців, уряд Росії планує виділити 90 мільярдів рублів (948 мільйонів доларів) на одноразові виплати за укладення військового контракту з міноборони Росії в період з 2025 по 2027 рік, що свідчить про те, що Кремль планує продовжувати покладатися на поточні зусилля з криптомобілізації, щоб задовольнити потреби в людській силі для війни в Україні доти, доки працює система криптомобілізації.

За останні місяці російська влада значно збільшила фінансові стимули, зокрема одноразові виплати, для підписання військових контрактів.

Російська влада висловила занепокоєння тим, що поточні зусилля з вербування приносять все менші результати, а значне збільшення фінансових стимулів в останні місяці вказує на те, що зусилля з вербування були недостатніми.

Як йдеться у звіті, існують середньострокові та довгострокові обмеження щодо кількості призовників, яких може залучити російська криптомобілізаційна кампанія, що триває, і збільшення фінансових стимулів навряд чи суттєво вплине на подолання цих обмежень.

“Путін і російське військове командування, схоже, не бажають миритися зі зниженням інтенсивності російських бойових дій в Україні, оскільки вважають збереження ініціативи на всьому театрі бойових дій стратегічним імперативом, і залишається незрозумілим, чи буде Путін відповідати ще одним призовом, якщо зіткнеться з іншою кризою, подібною або гіршою ніж восени 2022 року”, – зазначили аналітики.

На Харківському напрямку загинув російський опозиційний активіст Ільдар Дадін, який воював на стороні Збройних Сил України.

Речник Військово-Морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що російські війська перекидають ракети С-300 до систем ППО поблизу Керченського мосту, адже вони там їм дуже потрібні.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.