Росіяни знову кинули бронетехніку для штурмів на Покровському напрямку

Джерело: Віталій Міловідов в етері Армія TV

Офіцер 15 бригади оперативного призначення “Кара-Даг” НГУ Віталій Міловідов відзначив, що на Покровському напрямку вже протягом тижня ворог знову вдається до застосування броньованої техніки.

Тоді як у вересні російські війська більше вдавався до обмежених у техніці піхотних штурмів.

Водночас цього тижня противник кілька разів намагався здійснювати розвідку боєм невеликими групами, підсилених танками та БТР, південніше Селидового з напрямку Цукурине, Українська. Також, за словами майора, ворог готує інженерні проходи для важкої техніки, нарощує артилерійські обстріли та посилює застосування FPV-дронів.

Щобільше, також нині підтверджується інформація щодо проведення росіянами ротації та підтягування резервів у напрямку Селидового.

Додамо, за інформацією місцевої влади, російські військові перебувають за 7 км від околиць Покровська, що на Донеччині. Через російські обстріли пошкоджено або знищено близько 80% критичної інфраструктури.

  • У Генеральному штабі ЗСУ поінформували, що ситуація на Покровському і Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля.
  • Аналітики ISW оцінили, коли можуть припинитись наступальні операції військ РФ в Україні.
  • Якщо ворог окупує Покровськ, Україна ризикує вдвічі зменшити виробництво сталі через нестачу вугілля. Таку заяву зробив президент об’єднання “Укрметалургпром” Олександр Каленков.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.

Посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов закінчив роботу у США та повертається до Москви. 

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав у підрозділ 126-ї окремої бригади ТрО партію FPV-дронів, а також купольний РЕБ, детектори дронів “Ванільний цукорок” та “Мавіки”.

Вже наступного тижня президент Володимир Зеленський матиме ще один шанс представити план перемоги на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”, яке відвідає глава США Джо Байден. Після того, як Зеленський не домігся скасування ракетних обмежень, Київ може отримати якусь іншу допомогу під час зустрічі у Німеччині, повідомив західний дипломат.