Напад на Ніколаса Карму: в ТЦК розповіли, що блогер навмисне почав конфлікт з військовим

Джерело: Роман Істомін в коментарі “Суспільному”

5 жовтня львівський блогер Ніколас Карма розповів про напад на нього в центрі Полтави. За словами блогера, до його шиї приставили пістолет після суперечки із чоловіками. Одним з учасників конфлікту був начальник районного ТЦК та СП Олександр Логвиненко. Речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін зазначив, що Ніколас Карма навмисне почав конфлікт з військовослужбовцем.

Зокрема Карма розповів, що після завершення інтерв’ю до нього підійшли кілька чоловіків та почали запитувати про ставлення до ЗСУ.

Ніколас Карма оприлюднив відеозапис інциденту: на ньому блогер вимагає, щоб Олександр Логвиненко зупинився та хапає його за року, якою військовий закривав обличчя від камери. Після цього інший чоловік підійшов до блогера, прибрав його року від Логвиненка та приставив до шиї Ніколаса Карми предмет схожий на пістолет. Щодо цього інциденту блогер до поліції не звертався.

“Слідчі зареєстрували відео, яке Ніколас Карма виклав на своїй сторінці. Нині правоохоронці проводять перевірку причетних до інциденту людей. По завершенню ухвалять відповідне рішення”, – зазначив речник Полтавського райуправління поліції Василь Зуб.

Своєю чергою, речник полтавського обласного терцентру комплектування та соцпідтримки Роман Істомін розповів, що конфлікт почав блогер.

“Він помітив чоловіка, який підходив до жінок та задавав їм різні провокативні питання. У свою чергу, він також вирішив підійти та задати два простих питання – ставлення до ЗСУ та до військової служби. При цьому він повідомив, що є офіцером ЗСУ. На відео це все є. Потім він відійшов. Ніякого конфлікту з боку офіцера не було. Але блогер підбіг до нього зі спини, вхопив за плече та почав конфліктувати відверто, застосовуючи при цьому заходи фізичного впливу”, — повідомив речник.

За словами Істоміна, на відео помітно, що у представника ТЦК не було пістолета, а предмет, який схожий на нього, був у іншого громадянина, який з’явився в кадрі лише після застосування сили до офіцера ЗСУ.

“Правоохоронці вже перевірили цей предмет – це не був бойовий пістолет і загрози життю та здоров’ю блогеру не було взагалі”, — додав Істомін.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

5 жовтня Букви опублікували матеріал про історію херсонки Олени Молокової, в якому йдеться про її…

Згідно зі ще не оприлюдненими планами НАТО, союзникам доведеться надати значно більше військ і зброї, щоб захистити себе від Росії, включаючи Німеччину.

Кібератака, ймовірно, пов’язана з китайським урядом, була націлена на мережу низки американських провайдерів широкосмугового доступу, потенційно отримавши доступ до інформації із систем, які федеральний уряд США використовує для санкціонованих судом запитів на прослуховування телефонних розмов у мережі.