Вулиці ТОТ Луганщини патрулюватимуть «народні дружини» з ціпками

Джерело: Артем Лисогор/Телеграм

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.

Лисогор зауважив, що на вулицях окупованої Луганщини мають з’явитися народні дружини.

Бажаючих долучитися до цього руху із запахом радянщини вже збирають. Хоча відповідний закон мають затвердити до кінця року, – пояснив голова ОВА.

Він додав, що діятимуть ці дружини при так званому “МВС ЛНР”, водночас обов’язки виконуватимуть на громадських засадах – тобто, безоплатно.

Також росіяни обіцяють не видавати цим особам вогнепальної та ріжучої зброї. Однак, патрулювати народні дружини виконуватимуть свої “обов’язки” із ціпками. Також вони виконуватимуть окремі накази поліціянтів, коли це потрібно.

Окрім того, додав Лисогор, на окупованій території запровадили ще один варіант примусової паспортизації, – так, до 31 грудня 2025 року осіб з інвалідністю, котрі мешкають на території так званої “ЛНР”, змушують повторно пройти медико-соціальну експертну комісію. Допускатимуть до проходження комісії виключно громадян з паспортом РФ, інакше позбавлять усіх держвиплат.

У ЦНС також підтвердили створення “народних дружин” на ТОТ. Зауважується, що “народні дружини”, які мають з’явитися вже до кінця року на вулицях тимчасово окупованих міст України, працюватимуть на “добровільних” засадах.  Та оскільки в росіян є план кількості таких “волонтерів”, то вже зараз місцеве населення змушують вступати та створювати такі собі угрупування добровольців при поліцейських відділеннях.

“Кістяк” народних дружин на тимчасово загарбаних територіях нашої держави створять казакі та ті, кого списали з війська чи силових структур через каліцтва.   Головне їх завдання – допомагати силовикам забезпечувати “порядок”.

Водночас під порядком розуміється тотальний контроль задля виявлення проукраїнськи налаштованих людей, переслідування та схиляння до співпраці із ворогом.

Центр національного спротиву застерегли: ворог робить усе для того, аби встановити повний контроль над окупованими територіями та придушити будь-який спротив місцевого населення. Допоможіть Силам оборони України зупинити ці злочини — повідомляйте про колаборантів через анонімний чат-бот.

Додамо, раніше у Центрі національного спротиву повідомили, що у школах тимчасово окупованої Луганщини місцеві колаборанти провели низку пропагандистських лекцій, реалізовуючи програму російського президента Володимира Путіна із розвитку російської “культури”.

Також Кремль планує на тимчасово окупованих територіях України “паспортизувати” усе місцеве населення віком від 14 років до кінця 2024 року. Серед працівників підприємств, установ, організацій, які опинилися в окупації, розпочалася жорстка інформаційна кампанія.

Раніше українському підпіллю стало відомо, що до окупаційних адміністрацій спустились перші усні вказівки щодо реалізації об’єктів “спеціального інфраструктурного проєкту”. Саме так росіяни завуалювали створення та розбудову концентраційних таборів для нелояльного населення.

Західні дипломати та частина українських посадовців вважають, що найімовірнішим компромісом для завершення війни, Росія збереже контроль над окупованими територіями, а Київ набуде членства в НАТО та гарантій безпеки від альянсу.

Голова ОВА Артем Лисогор повідомив, що на ТОТ Луганщини росіяни вирішили повернутися до радянської практики та запровадили патрулювання вулиць так званими “народними дружинами”.

Посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов закінчив роботу у США та повертається до Москви. 

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко під час поїздки на південний напрямок передав у підрозділ 126-ї окремої бригади ТрО партію FPV-дронів, а також купольний РЕБ, детектори дронів “Ванільний цукорок” та “Мавіки”.

Вже наступного тижня президент Володимир Зеленський матиме ще один шанс представити план перемоги на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”, яке відвідає глава США Джо Байден. Після того, як Зеленський не домігся скасування ракетних обмежень, Київ може отримати якусь іншу допомогу під час зустрічі у Німеччині, повідомив західний дипломат.