У США розслідують масштабну кібератаку з боку Китаю на телекомунікаційні компанії

Джерело: The Wall Street Journal

Кібератака, ймовірно, пов’язана з китайським урядом, була націлена на мережу низки американських провайдерів широкосмугового доступу, потенційно отримавши доступ до інформації із систем, які федеральний уряд США використовує для санкціонованих судом запитів на прослуховування телефонних розмов у мережі.

Китайський уряд проник у мережі американських провайдерів, ймовірно, отримавши доступ до інформації із систем, які федеральний уряд використовує для санкціонованого судом прослуховування.

У виданні зауважили, що кібератаку проводила хакерська група Salt Typhoon понад місяць. Окрім того, хакери мали доступ до інших траншів більш загального інтернет-трафіку.

Серед постраждалих від атаки: Verizon Communications, AT&T і Lumen Technologies. Згідно з федеральним законодавством, телекомунікаційні компанії зобов’язані дозволяти владі доступ до даних за рішенням суду.

Нині наслідки втручання розслідує уряд США та аналітики приватного сектора, оскільки це “викликає занепокоєння”.

Своєю чергою, речник посольства Китаю у США Лю Пенгу наголосив, що Китай “рішуче проти кібератак і кіберкрадіжок” у всіх формах.

Зауважимо, раніше глава Австралійської служби безпеки й розвідки Майк Баргес заявив, що Китай вдається до безпрецедентної в історії людства розвідувальної діяльності. Метою Пекіна є викрадення інтелектуальної власності.

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс здійснив неанонсований візит до України, відвідавши Харків у неділю, 6 жовтня. Місто, яке регулярно зазнає обстрілів з боку Росії, стало ключовою частиною його поїздки.

У понеділок, 7 жовтня, в Україні не очікуються стабілізаційні відключення світла. Проте українців закликають обмежити використання потужних електроприладів.

Сьогодні, 6 жовтня, російські військові завдали удару по Костянтинівці на Донеччині, скинувши три керовані авіабомби. Внаслідок атаки загинула одна людина, ще двоє зазнали поранення.

Конституційний суд Румунії ухвалив рішення зняти з президентських виборів ультраправу кандидатку Діану Шошоаке, відому своїми скандальними заявами та вчинками. Рішення було прийнято 5 жовтня після розгляду скарг щодо реєстрації шести кандидатів.

Ізраїльська розвідка “Моссад” майже десять років працювала над операцією зі знищення комунікаційного обладнання бойовиків “Хезболли”, використовуючи радіостанції та пейджери, які містили вибухівку. За даними The Washington Post, ізраїльтяни планували здійснити цю операцію ще з 2015 року.