У Верховній Раді хочуть обмежити Телеграм для службових цілей

Джерело: Ярослав Юрчишин у фейсбуці

У Верховній Раді України впровадять обмеження на використання месенджера “Телеграм” для службових цілей, підтвердив голова комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

Рішення ухвалено на основі рекомендацій Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) та передбачає низку заходів безпеки. Зокрема обов’язковою стає двофакторна авторизація, а синхронізацію контактів заборонено.

Працівники мають блокувати комп’ютери, якщо залишають їх без нагляду. Передачу службової інформації через Telegram суворо заборонено, а також заборонено використовувати цей месенджер на службових комп’ютерах або особистих пристроях, які використовуються для роботи.

Також плануються технічні блокування доступу до месенджера на робочих пристроях та моніторинг спроб несанкціонованого доступу. Такі заходи обґрунтовуються випадками, коли сторонні особи отримували доступ до даних держслужбовців або створювали фальшиві акаунти, як це сталося із підробленим каналом спікера парламенту Руслана Стефанчука.

Варто зазначити, що обмеження стосуються лише апарату Ради і не поширюються на особисте використання месенджера.

7 жовтня ізраїльтяни вшанували пам’ять загиблих у першу річницю атаки терористичного угруповання “Хамас”.

Після урагану “Хелен” у США виникла проблема з агресивними осами та бджолами, що стали активними через руйнування їхніх гнізд під час стихії. Чиновники охорони здоров’я змушені запастися ліками проти алергії для боротьби з можливими наслідками ужалень.

Станом на сьогодні триває досудове розслідування за фактами знущання з вихованців навчально-реабілітаційного центру на Львівщині. 

Україна не має намір продовжувати контракт на транзит російського газу після завершення його дії у 2025 році. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо.

Засновник компанії Meta Марк Цукерберг замовив для своєї дружини Прісцилли Чан унікальний мінівен на базі кросовера Porsche Cayenne. Проєкт автомобіля розроблено за його власною концепцією, оскільки Porsche не пропонує мінівени у серійному виробництві.