Помер Михайло Лисенко, колишній заступник міського голови Дніпра

Джерело: “Суспільне Дніпро” та Борис Філатов у фейсбуці

Помер колишній заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко. Інформацію про його смерть підтвердив позаштатний радник міського голови Євген Гендін, зазначивши, що причиною став інфаркт.

У червні 2023 року Михайла Лисенка тимчасово відсторонили з посади заступника міського голови Дніпра Бориса Філатова. Як повідомляв начальник ОВА Сергій Лисак, кадрові зміни були пов’язані з неналежним станом укриттів у місті, що стало підставою для службового розслідування.

Лисак заявив, що міська влада отримала завдання до кінця липня 2023 року виправити ситуацію з укриттями, розширити їхню мережу та підтримувати їх у належному стані. Перевірку результатів мала здійснити спеціальна комісія.

У квітні 2024 року в Красногвардійському районному суді Дніпра розглядалася справа про розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт Центрального мосту, в якій Лисенко фігурував як підозрюваний. У травні 2024 року стало відомо, що Михайло Лисенко склав повноваження депутата обласної ради.

7 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що за результатами міжурядових консультацій уряди України та Словаччини підписали чотири важливі документи, котрі охоплюють співпрацю в політичній, економічній та аграрній сферах, а також підтримку суверенітету України.

7 жовтня ізраїльтяни вшанували пам’ять загиблих у перші роковини атаки терористичного угруповання “Хамас”.

Після урагану “Хелен” у США виникла проблема з агресивними осами та бджолами, що стали активними через руйнування їхніх гнізд під час стихії. Чиновники охорони здоров’я змушені запастися ліками проти алергії для боротьби з можливими наслідками ужалень.

Станом на сьогодні триває досудове розслідування за фактами знущання з вихованців навчально-реабілітаційного центру на Львівщині. 

Україна не має намір продовжувати контракт на транзит російського газу після завершення його дії у 2025 році. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо.