Путін позбувся восьми російських генералів

Джерело: росЗМІ

Відразу вісьмох російських генералів – із МНС, Слідчого комітету та Федеральної служби виконання покарання – відправлено у відставку за указом президента Росії Володимира Путіна.

Згідно з інформацією ЗМІ, серед звільнених зокрема:

  • голова управління СК РФ зі Ставропольського краю генерал-майор юстиції Ігор Іванов;
  • керівник управління СК РФ з Бурятії генерал-майор юстиції В’ячеслав Сухоруков;
  • начальник підмосковного главку МНС РФ генерал-лейтенант внутрішньої служби Сергій Полєтикін;
  • голова управління МНС РФ у Ростовській області генерал-лейтенант внутрішньої служби Сергій Філіппов;
  • замдиректора департаменту оперативного управління МНС РФ генерал-майор Олександр Молчанов.

Раніше своїх посад позбулися сім генералів Міноборони РФ після порушення кримінальних справ про хабарі та корупцію. Серед них генерал Денис Путілов, генерал-майор Валерій Мумінджанов, генерал Павло Попов, генерал Дмитро Булгаков, генерал-лейтенант Юрій Кузнєцов, генерал-лейтенант Вадим Шамарін та генерал-майор Іван Попов.

  • Російська армія продовжує втрачати вищий склад командирів на війні проти України. 28 листопада ліквідовано заступника командира 14-го армійського корпусу РФ генерал-майора Володимира Завадського.
  • Російський генерал Олександр Лапін розпустив раду, яка відповідала за оборону Курської області, за кілька місяців до наступу ЗСУ. За словами офіційного представника російських спецслужб, генерал-полковник заявляв, що лише у військових є сили та ресурси для захисту кордону Росії.

У Нацспротиві повідомили, що росіяни продовжують красти і вивозити зерно з України. Так, чергова партія у 8 тисяч тонн зерна була вивезена з Маріуполя в один із російських портів. 

У Генштабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 7 жовтня. З початку доби відбулося 120 бойових зіткнень.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що ввечері 7 жовтня російські війська вдарили по Одесі балістичними ракетами.

За 24 роки на посаді президента РФ Володимир Путін обріс розкішним побутом, звичками та традиціями. І парадокс: він розв’язав війну, яка стала цим звичкам шкодити. Тепер глава РФ втратив можливість літати на Чорне море і навіть залишився без будинку, який дуже любив.

З початку повномасштабного вторгнення сапери ДСНС очистили вже понад 720 га земель за допомогою машин механізованого розмінування на Харківщині.