У Львові новонародженій дівчинці видалили кісту розміром з куряче яйце

Джерело: “Охматдит”

Команда хірургів та гінеколог львівської дитячої лікарні “Охматдит” провели рідкісну операцію новонародженій дівчинці, у якої виявили велику кісту на яєчнику.

Як зазначається, дитина потрапила до лікарні на 7-й день життя.

Під час обстеження вагітної матерів у плода діагностували рідинний утвір у малому тазу. Після пологів зробили контрольну УЗД, яке показало, що кіста виросла до розмірів курячого яйця.

Після додаткових обстежень медики виявили, що кіста досягла 10 сантиметрів і мала ознаки некрозу (відмирання тканин).

Лікарі прийняли рішення негайно оперувати дівчинку, щоб уникнути серйозних ускладнень. Операцію провели методом лапароскопії – через кілька маленьких проколів.

Згідно з повідомленням, втручання пройшло успішно. Лікарям довелося не тільки видалити кісту, а й праві придатки матки, оскільки через перекрут яєчника почався некроз. Дівчинку виписали додому на 18-й день після операції в задовільному стані.

“Після такої операції у батьків виникає питання, чи зможе донька у дорослому віці мати дітей. Звичайно, ризики є завжди, але залишились ліві придатки, які при правильній роботі спроможні взяти на себе цю функцію”, – розповіла дитяча хірургиня-інтерн Соломія Ковч.

Гінеколог Наталія Козак додала, що дівчинка повинна буде регулярно відвідувати дитячого гінеколога, а з початком статевого дозрівання за її здоров’ям потрібно буде спостерігати ще уважніше.

При цьому вказано, що такі випадки трапляються нечасто – лише одна дитина з 1000 – 2500 народжується з подібною патологією.

8 жовтня Львівський апеляційний суд залишив під вартою 18-річного мешканця м. Дніпра, котрого підозрюють в умисному вбивстві мовознавиці, громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон.

Сім’я покійного американського репера Тупака Шакура найняла адвоката Алекса Спіро для розслідування потенційного зв’язку між вбивством музиканта в 1996 році та Шоном Diddy Комбзом.

Глава британської контррозвідки МІ-5 Кен Маккаллум заявив, що російська розвідка має на меті влаштувати “хаос на британських та європейських вулицях”, і попередив, що Велика Британія нині постає перед найскладнішою і багатошаровою загрозою за всю свою історію.

Компанія Apple, яка протягом багатьох років випускала щорічні оновлення своїх головних продуктів, змінює концепцію. 

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку електронного обліку вирощування та переміщення конопель для медичних цілей, продуктів їхньої переробки та лікарських засобів на основі канабісу, поінформував представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.