КНДР прагне якнайшвидше стати ядерною та військовою наддержавою — Кім Чен Ин

Джерело: Reuters

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна прискорить кроки до того, щоб стати військовою та ядерною наддержавою і не виключатиме її використання, якщо на них нападе ворог, повідомило у вівторок державне інформаційне агентство KCNA.

Кім вдруге за тиждень згадав президента Південної Кореї Юн Сук Йоля.

“Юн Сук Йоль у своїй промові зробив несмачний і вульгарний коментар про кінець республіки, і це свідчить про те, що він повністю поглинений своєю сліпою вірою в силу свого господаря”, — заявив Кім, маючи на увазі альянс Південної Кореї з США.

Він додав, що КНДР “не має наміру атакувати Південну Корею”, а лише захищатиметься у разі нападу.

“Щоразу, коли я висловлював нашу позицію щодо застосування військової сили, я чітко і послідовно використовував кваліфікацію “якщо”. Якщо вороги спробують застосувати силу проти нашої країни, збройні сили Республіки без вагань застосують всю наступальну силу”, – сказав він.

Кім Чен Ин наголосив, що “кроки до того, щоб стати військовою наддержавою та ядерною державою, прискоряться”.

Північна Корея десятиліттями переслідувала програму створення ядерної зброї і, як вважають, має достатньо матеріалів, що розщеплюються, щоб створити десятки одиниць зброї. Також вона провела шість підземних ядерних випробувань.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) наголошує, що для здорового зростання дітям потрібно менше сидіти й більше рухатися. Хоча гаджети можуть розважати і навчати, їхнє надмірне використання може спричинити проблеми. Зменшення екранного часу покращує якість сну, фізичне й психічне здоров’я та надає більше часу для ігор і дослідження світу.

У пункті пропуску на півдні Одеської області в одного з пасажирів автобуса правоохоронці знайшли старовинні монети та колекційні марки.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 9 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Водночас у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

У Японії розробили застосунок на основі штучного інтелекту, здатен розпізнавати біль у котів, просканувавши морду тварини.

У вівторок, 8 жовтня Роскомнадзор заблокував американський месенджер Discord через “порушення вимог законодавства”. Водночас оштрафували й соцмережу Pinterest.