Російський суд заочно заарештував італійську кореспондентку через репортаж із Суджі

Джерело: РосЗМІ

Ленінський районний суд Курська заочно заарештував кореспондентку італійського телеканалу RAI Стефанію Баттістіні та оператора Сімоне Траїні. Їх звинувачують у незаконному перетині російського кордону, за ч. 3 ст. 322 КК РФ.

За версією ФСБ, 6 серпня журналісти “з іншими невстановленими особами” в’їхали до Курської області з України для зйомки репортажу про події в регіоні під час наступу Збройних сил України. У повідомленні йдеться, що вони прибули до міста Суджа на транспортному засобі українських збройних формувань.

Нагадаємо, що італійський телеканал Rai 1 оприлюднив репортаж із Суджі 14 серпня, де Баттістіні зазначила, що українські військові контролюють місто. Вона також спілкувалася з місцевими жителями, що залишилися під час бойових дій.

Скриншот з відео Rai

З 17 серпня ФСБ Росії порушила аналогічні кримінальні справи проти 14 іноземних журналістів. Через оголошення Баттістіні в розшук міністерство закордонних справ Італії викликало російського посла для пояснень. Також у соціальних мережах Італії на адресу журналістки з’явилися погрози.

Європейська федерація журналістів (EFJ) і її італійська філія FNSI засудили дії російської влади щодо журналістів, які висвітлювали події в Курській області.

Дослідження, проведене вченими з Берлінського університету імені Гумбольдта, засвідчило, що з віком люди переглядають роки, які вони вважають старістю, у бік збільшення.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) наголошує, що для здорового зростання дітям потрібно менше сидіти й більше рухатися. Хоча гаджети можуть розважати і навчати, їхнє надмірне використання може спричинити проблеми. Зменшення екранного часу покращує якість сну, фізичне й психічне здоров’я та надає більше часу для ігор і дослідження світу.

У пункті пропуску на півдні Одеської області в одного з пасажирів автобуса правоохоронці знайшли старовинні монети та колекційні марки.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 9 жовтня заходи обмеження споживання не прогнозуються. Водночас у компанії закликали споживати електроенергію ощадливо.

У Японії розробили застосунок на основі штучного інтелекту, здатен розпізнавати біль у котів, просканувавши морду тварини.