Сина Усами бен Ладена депортували з Франції за «прославлення тероризму»

Джерело:Reuters

Сина засновника терористичного угрупування “Аль-Каїда” Усами бен Ладена, Омара, депортували із Франції та заборонили повертатися через його дописи у соцмережах, що прославляли тероризм. Заборону підписав міністр внутрішніх справ Брюно Ретайо.

“Пан бен Ладен, який вже кілька років проживає в регіоні Орн як чоловік громадянки Великобританії, у 2023 році розмістив у своїх соціальних мережах коментарі, що прославляють тероризм. Адміністративна заборона гарантує, що бен Ладен не зможе повернутися до Франції з будь-якої причини”, – заявив Рітейло.

Омар бен Ладен мешкав у селі в Нормандії, де малював пейзажі. Він привернув увагу французької влади через пост у соцмережах в день народження свого батька, убитого американськими військами в 2011 році. Reuters не вдалося знайти згаданий пост у соціальних мережах.

Довідка: 11 вересня 2001 року терористи Аль-Каїди влаштували у США чотири теракти. Три американські літаки, захоплені терористами “Аль-Каїди”, врізалися у вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку і в будівлю Пентагону. Дізнавшись про теракти, пасажири четвертого літака вчинили опір, і він упав неподалік Шанксвіллу в Пенсильванії. Того дня загинуло 2 977 осіб. Відповідальність за атаку взяв на себе Усама бен Ладен, ватажок угруповання.

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку електронного обліку вирощування та переміщення конопель для медичних цілей, продуктів їхньої переробки та лікарських засобів на основі канабісу, поінформував представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Російська розвідка завербувала ірландського депутата у якості пропагандиста й емісара.

Генеральний прокурор України Андрій Костін підписав наказ про звільнення свого колишнього заступника Дмитра Вербицького з органів прокуратури за власним бажанням.

Король Великої Британії Чарльз ІІІ після дозволу лікарів зупинить процес лікування раку під час візиту високого рівня за кордон до кількох країн в Океанії.

8 жовтня міністерка захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук повідомила, що Верховна Рада проголосувала у другому читанні урядовий законопроєкт № 11310. За документ проголосувало 284 народних депутати.