Гасили дві доби: рятувальники ліквідували пожежу в Констянтинівці, що виникла через удар РФ

Джерело: ДСНС

У Костянтинівці Донецької області рятувальники протягом майже двох діб гасили пожежу, що виникла внаслідок атаки російських військ.

6 жовтня окупанти вразили чотириповерхову адміністративну будівлю, що призвело до загоряння покрівлі та перекриттів.

Джерело: ДСНС

Після шести годин рятувальникам вдалося локалізувати пожежу на площі 1300 квадратних метрів, але через постійну загрозу повторних обстрілів повністю ліквідувати вогонь вдалося лише 8 жовтня.

Джерело: ДСНС

Санкції Євросоюзу за повномасштабну війну проти України відчутно вдарили по лісовій промисловості Росії: у 2024 році російські виробники продадуть за кордон близько 20,7 млн кубометрів пиломатеріалів, або на 32% менше, ніж експортувалося в 2021 році. Це випливає із розрахунків консалтингової компанії Strategy Partners.

Рада ЄС розробила нові рамки для обмежувальних заходів у відповідь на дестабілізуючі дії Росії за кордоном.

Другий саміт миру щодо України не відбудеться у листопаді, повідомила радниця глави Офісу президента Дарія Зарівна.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 8 жовтня. Загалом, від початку доби відбулося 142 бойових зіткнення.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що на підконтрольну територію України вдалося повернути чотири родини із Херсонської, Запорізької та Луганської областей, котрі жили під тиском російської окупації.